Šokantna završnica za Crvene đavole

Manchester United pao iz penala u 99. minuti!

Samir Mlaćo

U susretu 28. kola Premier lige večeras su snage odmjerili Brighton i Manchester United.

Nije to bio susret koji će se pamtiti dugo, čak naprotiv, a na kraju su se radovali domaći koji su do gola došli duboko u sudijskoj nadoknadi.

Mitoma je zaprijetio za domaće već u četvrtoj minuti, ali De Gea je sjajno reagovao. U 13. minuti isti igrač šutira, ali ide to pored desne stative.

Manchester je prvi put ozbiljno zaprijetio u 28. minuti kada je Rashford krenuo u solo prodor, te šutirao, ali golman Steele je odbranio.

Pred sami kraj prvog dijela prijeti za goste i Martial, no golman Brightona uspješno je zaustavio pravu bombu.

I u nastavku meč za zaborav, no i jedan pogodak.

Ponovo je za domaće prijetio Mitoma, a dobru šansu za Manchester imao je Fernandes kada je šutirao sa ruba šesnaesterca u 68. minuti. Nije bio precizan i ostalo je 0:0.

Nije bilo uzbuđenja do kraja i činilo se da će me završiti 0:0, ali u devetoj minuti sudijske nadoknade penal za domaće. Loptu je uzeo Allister i pogodio mrežu Uniteda.

Manchester je na 63 boda i zauzima četvrto mjesto, dok je Brighton na šestom mjestu sa 55.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 28. kolo

Brighton – Manchester United 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.