Englezi žele Lautara, Inter postavio cijenu

Argentinski napadač

Englezi žele Lautara, Inter postavio cijenu

E. Ganibegović

Lautaro Martinez godinama unazad jedna je od udarnih igala Intera. Na ljeto bi mogao napustiti klub, koji je već odredio cijenu za njega.

Argentinski napadač Lautaro Martinez igra u milanskom Interu od juna 2018. godine, kada je doveden iz Racing Cluba za 25 miliona eura.

Od tada je Argentinac skupio 228 nastupa u kojima je postigao 95 golova, ali bi italijanski tim bio spreman da ga pusti već ovog ljeta. 

Kako prenosi Football Insider, milanski Inter želi da proda Lautara, zbog finansijskih problema unutar kluba.

Italijani bi bili spremni da prodaju napadača za kojeg su postavili cijenu od 70 miliona eura, te na manje od toga ne planiraju pristati. 

Prema spomenutom izvoru, Erik ten Hag je to primio na znanje i rekao čelnicima Manchester Uniteda da razmotre dovođenje Martineza ovog ljeta.

Oglasi

Crveni đavoli trenutno imaju samo jednog napadača, Wouta Weghorsta, koji se na kraju sezone vraća u Burnley iz kojeg je posuđen.

Martinez ima ugovor s Interom do ljeta 2026. godine, a ove je sezone na 47 nastupa u svim takmičenjima postigao 21 gol i dodao osam asistencija. 

Mnogo toga će u Interu zavisiti i od toga da li će sezonu koja predstoji igrati u Ligi prvaka. U Seriji A su mjesto koje vodi u to takmičenje, za sada, izgubili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane, imaju šansu da Ligu prvaka izbore upravo kroz to takmičenje. Igrat će polufinalni dvomeč protiv Milana ovog mjeseca i ako uspiju da osvoje Ligu prvaka, igrat će je i naredne sezone.

Finale se igra u junu u Istanbulu i vidjet ćemo da li ćemo gledati Inter tu. Ko zna, možda se Lautaro od Intera oprosti upravo s osvojenom Ligom prvaka. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ne vrijedi više od 9 Milki iskreno....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi