Skupo plaćena pobjeda

UEFA žestoko kaznila Srbiju zbog skandiranja navijača u Podgorici

Esmer Oštraković

Srbija je danas saznala svoju kaznu zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Crne Gore, a ona je zaista žestoka.

Naime, UEFA je odlučila da kazni Srbiju igranjem jedne utakmice bez publike, ali i novčanom kaznom od 50.000 eura.

Osim toga, Srbija je kažnjena i zabranom prodaje ulaznica za naredno gostovanje kod Bugarsne 20. juna u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sve ovo je UEFA uradila, ali je navela kako je Srbiji aktivirana uslovna kazna zbog pogrdnog skandiranja i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi na susretu u Podgorici.

Srbije je na toj utakmici ostvarila pobjedu protiv Crne Gore od 2:0, ali ta ih je pobjeda očigledno jako skupo koštala.

Svoju kaznu Srbija će odraditi 7. septembra kada dočekuju Mađarsku na svom terenu, a sa 20.000 eura kažnjena je i Crna Gora.

Ono će morati zatvoriti dio stadiona na utakmici protiv Bugarske koji će se igrati u Podgorici 10. septembra.

Navijači Srbije su u velikom broju bili u Crno Gori, a u jednom trenutku htjeli su animirati domaće navijače da pjevaju zajedno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tada su skandirali "Kosovo je Srbija", ali dogovor od Crnogoraca nisu dobili.

Veliko je pitanje i šta će se desiti ukoliko se nešto slično ponovi ozbirom da je Srbiji aktivirana uslovna kazna zbog navedenog skandiranja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.