Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije posjetio novi stadion i šokirao odjevnom kombinacijom

"Bruka nas"

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije posjetio novi stadion i šokirao odjevnom kombinacijom

Edmir Škorić

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izazvao je dosta negativnih komentara zbog onoga što je obukao pri dolasku na novi stadion u Leskovcu.

Nedimović je u Fudbalski savez Srbije stigao nedavno, sredinom marta, a već je 'na lošem glasu'. Zbog odjevne kombinacije kritikovao ga je Mirko Poledica, predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Upravo je Poledica ranije najavio da će podnijeti zahtjev za uvođenje "dres koda" u Fudbalskom savezu Srbije, kako bi se na važne događaje dolazilo isključivo u odijelima i odjeći koja priliči takvim događajima.

„Potpredsednik FSS Branislav Nedimović posjetio je danas Leskovac i obišao novoizgrađeni stadion. Još jednom najljubaznije molim rukovodstvo FSS da se uozbilje i da usvoje ‘kodeks oblačenja’ i pokažu bar malo ozbiljnosti i odgovornosti“, napisao je Poledica.

Njemu je zasmetalo što je Nedimović stadion u Leskovcu obišao u patikama, pantalonama i duksu.

Oglasi

Nedimović je nekadašnji ministar koji radi kao desna ruka Dragana Džajića. Poslije jesenjeg fijaska s pokušajem Nenada Bjekovića da postane predsjednik saveza, Nedimović je isplivao kao prvo ime za tu funkciju.

Ipak, kada je Nemanja Vidić odlučio da se kandiduje, Džajić je stavljen u prvi plan i pobijedio je na izborima sa Nedimovićem u svom timu, a novom potpredsjedniku nije dugo trebalo da poruči kako bi teške volje mijenjao Džajića.

„Neću ja biti zamjenik predsjedniku, njemu zamjenik ne treba. Ja sam samo jedan od četvoro potpredsjednika, ali imam ovlaštenja da vodim sjednice Izvršnog odbora u odsustvu predsjednika. Čast mi je da pomažem predsjedniku i fudbalskoj veličini kakva je Dragan Džajić. Ako se bude desilo da moram da radim umjesto njega, radiću“, rekao je nekadašnji ministar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I u martu je bio kritikovan zbog onoga što je obukao i dođao na Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi