Srbija je napravila još jedan sjajan potez: Član Eintracht Frankfurta prihvatio poziv, sve je jasno!

Velika je nada i od njega se mnogo očekuje u budućnosti

Srbija je napravila još jedan sjajan potez: Član Eintracht Frankfurta prihvatio poziv, sve je jasno!

Samir Mlaćo
Brojne evropske i svjetske reprezentacije na svim poljima vode bitku za nogometaše koje će privoliti da obuku njihov dres.

Posebno se to odnosi na nogometaše iz naše zemlje, te Hrvatske i Srbije koji igraju sjajno u Njemačkoj, Austriji, Danskoj, Švedskoj, te su svakako meta i selektora u tim zemljama.

Srbija je tako danas dobila još jednu bitku. Naime, 18-godišnji Marko Mladenović, član Eintrachta iz Frankfurta, nosit će dres reprezentacije te zemlje.

On nastupa na poziciji 'desetke' i vrlina su mu asistencije, a trenutno je najbolji asistent omladinske Bundeslige.

Postigao je i dva pogotka te privukao pažnju na sebe i dobio poziv selekcije Njemačke. Nastupio je, no sada je promijenio plan. Dobio je poziv selektora U-18 reprezentacije Srbije i odlučio prihvatiti.

Oglasi

Selektor Srbije Radovan Krivokapić nije krio zadovoljstvo što će među Orlovima se naći i Mladenović koji je inače rođen u Srbiji.

Podsjetimo, Srbija je u svoje redova uspjela dovesti i člana Udinesea Lazara Samardžića.

Samardžić je rođen 24. februara 2002. u Berlinu. Bio je dio svih mlađih kategorija njemačke reprezentacije. Prije Udinesea igrao je u seniorskim momčadima Herthe i Leipziga.

Lazarovi roditelji porijeklom su iz Bosne i Hercegovine, ali nije bilo nikakve šanse da obuče dres Zmajeva i to se nikada nije ni razmatralo.

Za reprezentaciju Srbije je zatim debitovao protiv Litvanije kada je upisao 18 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Samardžićeva vrijednost je sedam miliona eura, te se od njega očekuje da uskoro napraviti sjajan transfer, s obzirom da mu je tek 21. godina.

Za reprezentaciju Srbije će vjerovatno zaigrati i nekadašnji golman mlade reprezentacije BiH Vladan Kovačević.

Top Komentari

DamirT
Nece kovacevic (namjerno malim slovom) zaigrati jer nema uslove za promjenu drzavljanstva. S obzirom kako se sup.acki ponio prema nama, nece zaigrat ni za nas, a ni za cetnike
1 1
Baco
Četnička posla,samo što dalje od nas....
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi