Objavljene postave

Sudar dva Bosanca u polufinalu Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Drugi polufinalni meč Lige prvaka večeras igraju Milan i Inter, a biti će to duel dva Bosanca, dva reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Sinoć su 1:1 remizirali Real Madrid i Manchester City u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, a večeras je red na drugu koja će biti zanimljivija navijačima repretentacije BiH.

Sastaju se Milan i Inter na San Siru. Na jednoj strani je Rade Krunić, a na drugoj Edin Džeko i obojica su u prvim postavama, kako se i očekivalo.

Sada je stigla zvanična potvrda - Krunić će biti "balanser" u veznom redu Milana, dok je Džeko uz Lautara udarna igla Intera.

AC Milan: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Krunić, Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Diaz, Giroud.

Inter: Onana; Acerbi, Bastoni, Darmian; Calhanoglu, Mkhitaryan, Barella, Dumfries, Dimarco; Džeko, Lautaro. 

Jasno je da će jedan bh. reprezentativac ove sezone igrati finale Lige prvaka u Istanbulu, a ovaj dvomeč ponudit će nam odgovor na pitanje: "Koji?"

Za Radeta Krunića ovo je prvo polufinale Lige prvaka, a za Edina Džeku drugo nakon što je tamo odveo Romu 2018. godine. 

Podsjetimo, do sada su Ligu prvaka dva puta osvajali Bosanci i Hercegovci - Elvir Baljić s Real Madridom i Hasan Salihamidžić s Bayernom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U dosadašnja četiri duela u Ligi prvaka Milan je ostvario dvije pobjede, a dva puta je bilo neriješeno, tako da Inter traži prekid tog crnog niza.

Utakmica se igra s početkom u 21 sat, a revanš je već za šest dana na istom stadionu kada će nominalni domaćin biti Inter. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.