FOTO: EPA

Šta se dešava u Madridu?

Noćna mora za Real: Partizan ima poluvrijeme iz snova

H. Zilić

U toku je majstoriica četvrt finala Eurolige između Partizana i Real Madrida. Peti meč se igra u Madridu i nije dobro za Real trenutno.

Nakon prvog poluvremena Partizan ima vodstvo od velikih 16 poena razlike.

Na semaforu je 39:55 za beogradsku ekipu.

Beogradski tim je do prednosti došao odličnom serijom početkom druge četvrtine, a vezali su i mini seriju tri minute prije kraja prvog poluvremena.

Prednost Partizana je i činjenica da Edy Tavares najbolji košarkaš Reala ima tri lične greške što je svakako dobra vijest za izabranike Željka Obradovića pred start drugog poluvremena.

Real je u nekoliko situacija imao brzoplete akcije i ne baš izrađene šuteve.

Partizan igra smireno i sada imao vrlo značajnu prednost.

Vidjet ćemo kava odgovor Kraljevi imaju u drugom poluvremenu, moraju se što prije probuditi ako žele plasman na Final Four jer nakon ove utakmice nema popravnog.

Džanan Musa je najbolji pojedinac Reala u prvom poluvremenu. Bh. reprezentativac je ubacio devet poena, dodao četiri skoka i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Partizana nezaustavljiv je Kevin Punter sa 16 ubačenih poena.

Partizan ima sve u svojim rukama i kako stvari stoje već su pogledom u Kanuasu, vidjet ćemo šta donosi drugo poluvrijeme.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.