Punter prije dvije sedmice ošamario Musu, a momak iz Bihaća se "osvetio" na parketu

Sjajan potez bh. reprezentativca

Punter prije dvije sedmice ošamario Musu, a momak iz Bihaća se "osvetio" na parketu

E. Čaušević

Real Madrid i Partizan igraju majstoricu play-offa Eurolige, a u prvom poluvremenu vidjeli smo odličnu košarku i veliku borbu s obje strane. Posebno je čini se raspoložen Džanan Musa koji je "specijalan poklon" imao za Kevina Puntera.

Punter je propustio je zbog suspenzije prethodne dvije utakmice ovih ekipa koje su se igrale u Beogradu i koje je Real Madrid uspio da pobijedi i u seriji izjednači na 2:2.

Najbolji igrač Partizana suspendovan je zbog tuče koju smo gledali u finišu druge utakmice kada je reagovao na jedan nesportski potez Sergija Llulla, a potom je nastao na parketu totalni haos.

U jednom trenutku Punter je ošamario Džanana Musu zbog čega je na kraju i suspendovan, a večeras je bh. košarkaš dočekao svoj trenutak za "osvetu".

Musa je odlično otvorio večerašnju utakmicu i na samom startu uspio je da upiše šest poena, te je nakon toga uspio da "dočeka" Puntera u jednom napadu Partizana i zalijepi mu "bananu".

Punter je ostao jedan na jedan s Musom i očekivao je očito da će lagano riješiti taj duel i uputiti udarac ka košu Real Madrida, no bh. košarkaš je odigrao sjajnu odbranu.

Oglasi

Musa nije nasjeo na driblinge Puntera i spremno je dočekao njegov šut, a nakon toga blokirao je košarkaša Partizana na oduševljenje navijača Reala.

Real je u prvoj dionici imao egal, no potom je Partizan proigrao i uspio da napravi prednost. Proradio je upravo Punter koji trenutno ima 16 ubačenih poena, a pored toga dodao je i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan nakon prvog poluvremena vodi sa 55:39 i jasno je da Realu treba mnogo bolja igra u nastavku ukoliko žele da pobijede i plasiraju se u polufinale Eurolige.

Inale, Musa je najviše raspoložen u ekipi Real Madrida jer je ubacio u prvom dijelu tevet poena, te dodao četiri skoka, asistenciju i blokadu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pikaboo
Cuj iz Bihaca, ccc Pa recite ponosono iz Varesa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi