Majstorica četvrtfinalne serije Eurolige

Partizan prosuo veliku prednost u Madridu: Rodriguez i Musa odveli Real na Final Four

Haris Zilić

Odigrana je majstorica četvrtfinalne serije košarkaške Eurolige između Real Madrida i Partizana. Na kraju sjajne utakmice slavila je ekipa Real Madrida rezultatom 98:94  i izborila plasman na završni turnir u litvanskom Kaunasu.

Nakon prvog poluvremena Partizan je imao vodstvo od 16 poena razlike, igrali su fenomenalno i na odmoru imali prednost od 39:55.

Beogradski tim je do prednosti došao odličnom serijom početkom druge četvrtine, a vezali su i mini seriju tri minute prije kraja prvog poluvremena.

Prednost Partizana u tim trenucima bila i činjenica da je Edy Tavares najbolji košarkaš Reala imao tri lične greške.

Real je u nekoliko situacija u prvom poluvremenu imao brzoplete akcije i ne baš izrađene šuteve. To je sve rezultiralo da su drugu četvrtinu izgubili sa čak 17:32.

U drugom poluvremenu probudio se Real, tačnije u finišu treće četvrtine kada prilaze Realu na sedam poena razlike, rezultat je glasio 69:76 u tim momentima.

U četvrtoj četvrtini Real bolje otvara i osam minuta prije kraja Real spušta zaostatak na samo -4.

Šesti minuta prije kraja utakmice poenima Rodrigueza Real se totalno vraća u utakmicu i u tim momentima rezultat na semaforu je glasio 81:81 i do kraja smo gledali apsolutnu egal utakmicu i dobili smo dramu.

U finišu meča bolje se snašla ekipa Reala i slavila rezultatom 98:94 nakon sjajnog preokreta.

Preokret Reala kreirao je iskusni Rodriguez koji je meč završio sa 19 poena, od čega je 11 bilo u posljednjoj četvrtini, dodao je tri skoka i šest asistencija. Naš Džanan Musa je imao sjajnu rolu od 20 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Partizana nezaustavljiv je bio Kevin Punter sa 28 poena od čega je bilo nekoliko sjajnih trojki.

Real se na Final Fouru pridružio Olympiacosu, Barceloni i Monacu koji je u majstorici večeras savladao Maccabi rezultatom 97:86.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.