Slavlje u svlačionici

Pogledajte kako su juniori Sarajeva proslavili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Juniori FK Sarajevo osigurali su još jedan trofej. Nakon današnje pobjede, obezbijedili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a to su znali i proslaviti. Zasluženo.

Tri kola su još ostala do kraja juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a juniori Sarajeva osigurali su titulu.

Oni su danas s 3:0 bili bolji od Željezničar Sport Teamom u Banjoj Luci, a golove su postigli Nurković, Lamadžema i Antonić (autogol).

Prvom pratiocu, ekipi Zrinjskog, tako su pobjegli na nedostižnih deset bodova prednosti, te će osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Pobjedu su itekako znali i proslaviti. Slavlje je počelo odmah u svlačionici nakon utakmice, što možete pogledati u priloženom videozapisu.

Pravo slavlje će sigurno tek da uslijedi, a, podsjetimo, juniori Sarajeva su prije samo deset dana osvojili kup Bosne i Hercegovine.

Finale je igrano na Trening centru N/FSBiH u Zenici, a juniori bordo tima slavili su protiv Slobode s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Da se radi o izuzetno talentovanoj generaciji igrača FK Sarajevo, osim duple krune, dovoljno govori i činjenica da ih je čak pet bilo na posljednjem okupljanju juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na spisak je selektor Mario Ivanković uvrstio Armana Šutkovića, Nidala Čelika, Muamera Hamzića, Bakira Nurkovića i Hamzu Ljukovca i svi su oni bili bitan dio ekipe koja je igrala dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.