Oglasio se i Ramić: "Žao mi je što ne možemo zajedno proslaviti bod, kao što neki drugi slave"

Tragičar iz sjene

Oglasio se i Ramić: "Žao mi je što ne možemo zajedno proslaviti bod, kao što neki drugi slave"

E. Škorić

U petak navečer na Koševu je odigran 149. vječiti derbi, a na kraju je bilo 2:2 u duelu Sarajeva i gradskog rivala Željezničara.

Plavi su uspjeli da nadoknade dva gola zaostatka kao i prethodnu utakmicu na Grbavici, pa su iznenada došli do vrijednog boda kada se već činilo da će ostati poraženi.

Gol za 2:2 postigao je Sulejman Krpić u 96. minuti, nedugo nakon što je crveni karton dobio Tarik Ramić. Mladi nogometaš Sarajeva je s klupe bacio još jednu loptu na teren, nakon čega mu je Irfan Peljto dao direktan crveni karton.

Ramić je preko cijelog terena otišao prema svlačionici, kako bi "pogurao" svoj tim da zadrži vodstvo, a izazvao je veliki revolt kod gostiju. Ipak, njegovi potezi na kraju nisu pomogli Sarajevu, pošto je Krpić glavom loptu smjestio u mrežu Dizdarevića.

Zbog svega je Peljto pustio da se duže igra derbi, a upravo tada je stigao šokantan trenutak za domaće i gol koji je donio veliki bod Plavima, koji nastavljaju borbu za Evropu.

Sarajevo je i dalje treće, Željezničar četvrti sa dva boda razlike i dva kola prije kraja još uvijek je sve otvoreno u borbi za Evropu. Uostalom, dosta toga ovisit će i o tome ko će u srijdu osvojiti Kup.

No, da se vratimo na neslavnu situaciju u nadoknadi vremena duela na Koševu. Mladi Ramić je htio da pomogne svom timu, ali je ispao tragičar iz sjene.

“Ovim putem bih uputio izvinjenje svim navijačima Sarajeva za moj nesmotren potez. Na ovo što se desilo večeras nisam i ne mogu biti ponosan. Žao mi je što se stvorila pogrešna slika o meni i nadam se da ću moći dokazati suprotno. Jedino što je ispravno su fer i korektne borbe i to ne smijemo zaboraviti ni u jednom trenutku. Zato još jednom upućujem izvinjenje i zahvalu za večerašnju podršku sa tribina. Žao mi je što ne možemo zajedno proslaviti bod kao što neki drugi slave. Volim te Saraj'vo”, napisao je Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevu slijede dueli sa Veležom u gostima i Igmanom kod kuće. Bordo tim ima za cilj ostati treći i tako biti siguran učesnik u Evropi, a ukoliko Zrinjski osvoji Kup onda bi i četvrti išao u Evropu.

Sve u svemu, čak pet timova želi da se priključi Zrinjskom i Borcu, ali neće biti mjesta za sve na evropskoj sceni i stoga nam sve to garantuje vrhunska uzbuđenja i neizvjesnu završnicu prvenstva.

Objava Tarika Ramića na Instagramu
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Seljacina prava ,**** ti Braco mater tebe treba u Vrbanjusu poslati ,da je sarajevo ozbiljan klub takav klosar bi bio kaznjen od kluba a posto nije ti sad jos pises ko bi trebao sta slaviti,mars majmune seljacki
4 0
nakopitam
Bravo dijete! Odlicno receno
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi