Juniori FK Sarajevo prvaci Bosne i Hercegovine!

Tri kola prije kraja

Juniori FK Sarajevo prvaci Bosne i Hercegovine!

O. Lekić, foto: D. Kurbegović

Juniori FL Sarajevo prvaci su Bosne i Hercegovine i igrat će u omladinskoj Ligi prvaka. Tri kola prije kraja prvom pratiocu Zrinjskom pobjegli su na nedostižnih 10 bodova. 

Nade bordo tima osvojile su titulu prvaka naše zemlje zahvaljujući današnjoj pobjedi 3:0 nad Željezničar Sport Teamom i porazu Zrinjskog na gostovanju kod Širokog Brijega (6:2).

Sarajevo u današnjem duelu od prvog minuta bilo dominantnije. Krenuli su mladi fudbaleri bordo tima ofanzivno, a takva igra im se isplatila u 24. minuti kada je za 1:0 pogodio Bakir Nurković.

S minimalnim vodstvom Sarajeva se otišlo na odmor, a u 57. minuti Kenan Lamadžema je pogodio za 2:0. No, to nije bio konačan rezultat jer je u 80. minuti Filip Antonić pogodio vlastitu mrežu za ubjedljivih 3:0 za Sarajevo.

Tako Sarajevo tri kola do kraja ima 59 bodova, a Zrinjski deset manje, pa je pitanje prvaka odlučeno. Sasvim zasluženo titula stiže u Titovu 38/b jer su bordo momci tokom cijele sezone bili najbolji.

Dodajmo da su mladi fudbaleri Sarajeva nedavno osvojili i Kup naše zemlje. U finalu su savladali Slobodu iz Tuzle.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Premijer liga za juniore:
Sarajevo - Željezničar Sport Team 3:0

FK Sarajevo: Šutković, Ramić, Šabanović, Bjelonja, Nurković, Lamadžema, Ljukovac, Ćerimović, Čelik, Hamzić i Buljubašić
FK Željezničar Sport Team: Gajić, Popović, Mačkić, Ilić, Trivunović, Kelečević, Antonić, Stupar, Kukić, Đukić, Radinković

Top Komentari

Shaba
Bravo momci, da nastavite tako i u seniorima. Biti srcem vezan, u tome lezi snaga...
1 0
pjanke.sa
Bravooooo djecoooooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi