Na Goodisonu

Pep Guardiola oduševio navijače Manchester Cityja gestom nakon utakmice

Eldar Ganibegović

Manchester City napravio je danas novi veliki korak ka odbrani titule prvaka Engleske, a nakon utakmice je Pep Guardiola gestom oduševio navijače ovog kluba.

U okviru 36. kola engleske Premier lige Manchester City je danas kao gost s 0:3 savladao Everton.

Gosti su u prednost stigli preko Gundogana u 37. minuti da bi dvije minute kasnije pogodio Haaland. Tačku na i je drugim golom u 51. minuti postavio Gundogan.

Napravio je tako tim s Etihada novi krupan korak ka osvajanju nove titule prvaka Engleske, a vidno zadovoljan poslije utakmice bio je i Pep Guardiola.

Španski stručnjak je poslije posljednjeg sudijskog zvižduka napravio gestu koja je oduševila navijače Manchester Cityja.

Naime, on se okrenuo prema navijačima svog tima i pokazao dva prsta. Manchester Cityju su ostale još dvije utakmice i još dva puta treba da pobijede da bi sigurno bili prvaci Engleske. 

Arsenal je imao šansu i imao sve u svojim rukama, no izgleda da će se na kraju ipak morati zadovoljiti drugim mjestom i povratkom u Ligu prvaka.

Inače, Manchester City ove sezone može da dođe do triplete što bi bio fantastičan uspjeh.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim što su blizu titule u Premiershipu, igrat će finale FA Cupa protiv Manchester Uniteda, te su još na dva koraka do trofeja u Ligi prvaka.

Nakon 1:1 u Madridu, u srijedu na Etihad dolazi Real Madrid i vidjet ćemo može li City obezbijediti finale gdje će najvjerovatnije igrati protiv Intera i Edina Džeke koji su s 0:2 bili bolji od Milana u prvoj utakmici. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.