Gundogan "se pretvorio u Ibrahimovića" i postigao sjajan gol, a onda opet Haaland

Goodison je brzo utihnuo

Gundogan "se pretvorio u Ibrahimovića" i postigao sjajan gol, a onda opet Haaland

E. Ganibegović

Manchester City na Goodison Parku vodi protiv Evertona s 0:2, a golove su postigli Ilkay Gundogan i Erling Haaland.

U okviru 36. kola engleske Premier lige na Goodison Parku Everton je ugostio Manchester City i nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:2.

Do prednosti je gostujući tim stigao u 37. minuti. Mahrez je ubacio, a u kaznenom prostoru domaćina najbolje se snalazi Gundogan i pogađa za prednost Građana.

Primio je loptu i karate potezom pogodio mrežu Pickforda. U stilu Zlatana Ibrahimovića.

[twitter]https://twitter.com/stopthatfooty/status/1657742628182450179?s=20[/twitter]

Nije se domaćin ni stigao oporaviti od šoka, a doživio je drugi. Nije teško pogoditi da je na red da da gol došao i Erling Haaland.

Oglasi

Ovaj put je Gundogan bio u ulozi asistenta, a norveška gol mašina postiže 36. gol u Premier ligi ove sezone.

City se bori za prvo mjesto, a Everton za ostanak, no čini se da domaći tim ovdje nema šta tražiti jer mašinerija Pepa Guardiole svim silama cilja na tripletu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, igrat će finale FA Cupa na Wembleyju protiv Manchester Uniteda, a u srijedu na Etihadu revanš polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida nakon što je u prvoj utakmici bilo 1:1.

U istom terminu je, inače, počeo i meč Brentford - West Ham gdje je rezultat 2:0, dok od 17:30 na Emiratesu igraju Arsenal i Brighton. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi