Dvije majstorije Gundogana i Haaland guraju City prema tituli, a Everton ka drugoj ligi

Građani ne staju

Dvije majstorije Gundogana i Haaland guraju City prema tituli, a Everton ka drugoj ligi

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja jurišaju prema tituli nakon što su u 36. kolu Premier lige slavili na Goodisonu protiv Evertona sa 3:0.

City je nekoliko dana nakon remija s Realom u Madridu u prvom duelu polufinala Lige prvaka gostovao Evertonu i nastavio je svoj niz pobjeda.

Građani su bili favoriti, a to su pokazali na terenu i zasluženo su došli do visoke pobjede s kojom su nakon 35 odigranih utakmica prvi sa 85 bodova, dok Arsenal ima 81 bod. Topnici kasnije danas dočekuju Brighton i naravno moraju da pobijede kako bi zadržali šanse za titulu.

Čovjek odluke danas bio je Ilkay Gundogan. Iskusni veznjak je bio sjajan. Prvo je postigao savršen pogodak iz okreta u 37. minuti, a u 51. prekrasno pogađa iz slobodnog udarca za konačnih 3:0.

[twitter]https://twitter.com/stopthatfooty/status/1657742628182450179[/twitter]

Prethodno je Erling Haaland u 39. minuti postigao svoj 36. pogodak u Premier ligi i Norvežanin nastavlja da ispisuje rekorde.

Oglasi

Everton danas nije ništa mogao u delu sa mnogo jačim rivalom, pa Karamele ostaju sa 32 boda na 17. mjestu, ali su samo bod od 18-plasiranog Leedsa i dva od 19-plasiranog Leicestera, koji ima i utakmicu manje.

Evertonu slijedi teško gostovanje Wolverhamptonu i navijači opravdano strahuju da bi po prvi put u historiji njihov klub mogao ispasti iz Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cityju slijedi derbi s Realom na Etihadu, a onda derbi s Chelseajem na istom stadionu. Tim Pepa Guaridole želi tripletu, za sada je na dobrom putu. U finalu FA kupa igraće s Manchester Unitedom.

Danas je odigran i duel Brentforda i West Hama, a domaći tim je slavio sa 2:0 uz golove Mbeuma i Wisse. Od 17.30 sati Arsenal dočekuje Brighton u posljednjoj utakmici subotnjeg programa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ukoliko City-u ZABRANE UTAKMICE DO KRAJA SEZONE, a AR567AL SVE POBJEDI..matematika je JASNA..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi