Putovat će se vozom, privatnim automobilima i autobusima

Mostarci spremni za finale: Navijači Veleža i Zrinjskog vrše posljednje pripreme za put u Zenicu

Haris Zilić

Vrše se posljednje navijačke pripreme pred sutrašnje finale Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti mostarski rivali Zrinjski i Velež. Finalni susret se igra u Zenici na stadionu Bilino polje sa početkom u 18 sati.

Oba tima će imati veliku podršku, a navijači su organizovali odlazak.

Tako će skupina najvatrenijih navijača Veleža "Red Army" na finale Kupa putovati vozom kao što je bio slučaj i prošle godine pred finalni susret protiv Sarajeva. Neki će navijači Veleža ići autobusima i privatnim automobilima rutom preko Jablanice - Konjica - Sarajeva - Zenica.

"Okupljanje na željezničkoj stanici od 11:30h. Planirani polazak voza je u 12h. Za sve one koji dolaze privatnim vozilima okupljanje je na željezničkoj stanici u Zenici od 15:30-16:00h gdje ćemo u zajedničkom korteu krenuti prema stadionu", stoji u objavi grupe Red Army.

I Zrinjski je spreman za finalni duel tačnije navijači aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine.

Navijači Zrinjskog će put Zenice krenuti organizovano autobusima i također su izdali obavijest.

"Navijači HŠK Zrinjski koji će u Zenicu doći organizirano autobusima i kombijima će putovati trasom Mostar - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno - Vitez - Zenica, a polazak ispred stadiona predviđen je u 10.30 sati.

Molimo navijače da zbog lakše organizacije i izbjegavanja kašnjenja dolazak ispred stadiona planiraju ranije, a građane obavještavamo na posebnu regulaciju prometa, jer će zbog velikog broja autobusa, koji će biti parkirani uz tribinu Istok, do 10.30 sati biti blokiran promet u ulicama oko stadiona.

Za sve navijače HŠK Zrinjski koji će u Zenicu doputovati osobnim automobilima bit će osiguran parking na SRC Kamberovića polje koji se nalazi u blizini Bilinog polja, a koji će cijelo vrijeme biti osiguran od strane policije, kao i trasa koja vodi prema stadionu. HŠK Zrinjski apelira da svi navijači u Zenicu putuju iznad navedenom trasom", stoji u saopštenju HŽK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dakle, sve je spremno za veliko finale i vjerujemo u sjajnu fudbalsku predstavu.

Veležu pobjeda znači i izlazak u Evropu, dok Zrinjski traži prvu duplu titulu u historiji kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.