U nedjelju se igra veoma bitna utakmica za Zrinjski

Mnogo toga će biti jasnije

U nedjelju se igra veoma bitna utakmica za Zrinjski

H. Zilić

Fudbaleri Zrinjskog osvojili su osmu po redu titulu prvaka Bosne i Hercegovine i za vikend će ankon duel protiv Leotara primiti trofej i medalje za novi šampionski uspjeh. Zrinjski će tako i naredne sezone predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Plemići kreću od prvog pretkola sa koeficijentom 8.5000 i čekaju rasplet da vide da li će imati status nositelja.

To dosta ovisi od rumunjskog prvenstva, gdje Zrinjskom treba titula Farula od kojeg imaju bolji koeficijent. Farul se bori sa FCSB za titulu, a tim iz Bukurešta ima bolji koeficijent od bh. prvaka, tako da bi Mostarcima odgovaralo da Farul bude prvak Rumunije.

U nedjelju se igra i derbi sezone u Rumuniji.

U devetom kolu play-offa za prvaka, Farul će dočekati FCSB i u slučaju trijumfa bili bi novi prvaci Rumunije kolo prije kraja.

U slučaju remija, Farul bi u posljednjem kolu imao sve u svojim rukama, a u slučaju trijumfa FCSB, onda bi tim iz Bukurešta trijumfom u posljednjem kolu bio prvak Rumunije.

Oglasi

Puno je kombinacija, ali Zrinjski u nedjelju navija da Farul dobije FCSB i osvoji titulu prvaka Rumunije. Susret počinje u nedjelju sa početkom u 20 sati.

Nedavno je Zrinjski dobio loše vijesti iz Bjelorusije.

Shakhtyor Soligorsk je izbačen i iz Evrope naredne sezone što znači da neće predstavljati Bjelorusiju u prvom pretkolu Lige prvaka.

Zrinjski je imao bolji koeficijent od tima iz Soligorska, ali nema bolji koeficijent od BATE Borisova koji je tako za zelenim stolom dobio titulu u Bjelorusiji i imat će status nositelja u prvom pretkolu Lige prvake.

Dakle, Zrinjski je na tabeli nositelja trenutno devetoplasirani.

Plemiće sigurno prestižu Sheriff, Slovan, Qarabag koje milimetri dijele do titula u nacionalnim prvenstvima, kao i Maccabi Haifa koji je osvojio novu titulu u Izraelu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada dodamo BATE Borisov i prvaka Turske to znači da će Zrinjski na tabeli nositelja biti na 15. mjestu od 16 koliko ima u šeširu nositelja.

Da bi Zrinjski bio nositelj mora se poklopiti barem jedan rezultat iz Rumunije ili Kipra, tačnije da Aris Limassol ili Farul budu prvaci, ako kojim slučajem APOEL i FCSB budu prvaci Zrinjski gubi status nositelja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
zrinjskom je sutra utakmica sezone, kako je najaviše crvenoarmijci: "Utakmicu u kojoj se sastaju sve suprotnosti ovog svijeta, antifašizam protiv fašizma, ponos protiv sramote, ljubav protiv mržnje, dobra protiv zla, utakmica čiji je značaj nemjerljiv iz mnogo nama svima poznatih razloga". trebamo im pokazati tko je stariji brat u hercegovini. uz ispriku nogometašima rođenih, moje je mišljenje da sutra u zenici igraju osmostruki šampioni protiv vrapćićko-podveleških šuperdina,
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi