Finale Kupa BiH proglašeno utakmicom visokog rizika: Posebne upute za navijače

Velež i Zrinjski igraju za trofej u Zenici

Finale Kupa BiH proglašeno utakmicom visokog rizika: Posebne upute za navijače

H. Zilić

U srijedu 17. maja igra se finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža, a finalni meč se igra u Zenici na stadionu Bilino polje. Navijači oba tima su najavili veliki podršku svojim fudbalerima, tako da će tribine stadiona sigurno biti ispunjene.

Obzirom da se radi i o duelu gradskih rivala, utakmica će imati jako obezbijeđenje, a policija će biti raspoređena sa određenim zadacima prije za vrijeme i nakon utakmice.

Povodom pomenute utakmice izdato je i saopštenje MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u čijem je i zadatku planiranje pomenute utakmcice.

Saopštenje vam prenosimo u cijelosti i jako je bitno za navijače oba tima da znaju kojih pravila se trebaju pridržavati u Zenici.

"Na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je formiran Štab čiji je osnovni zadatak planiranje i realizacija mjera na obezbjeđenju nogometne utakmice finala Kupa BiH između ekipa FK „Velež“ i HŠK „Zrinjski“, koja će se odigrati dana 17.05.2023. godine, s početkom u 18:00 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici.

Imajući u vidu da je utakmica između ekipa FK „Velež“ i HŠK „Zrinjski“ procijenjena utakmicom visokog rizika, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je sačinila plan obezbjeđenja navedenog sportskog događaja, kojim su predviđene mjere i radnje koje će preduzimati policijski službenici ove Uprave policije.

Oglasi

U poduzimanju naznačenih aktivnosti učestvovat će i pripadnici Federalne uprave policije te uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona s posebnim akcentom na zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih lica koja će prisustvovati naznačenoj utakmici. Pored fizičkog obezbjeđenja poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmice.

Policijski službenici će poduzeti sve potrebno iz svoje nadležnosti kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo remećenje javnog reda i mira kao i činjenje nezakonitih radnji i ugrožavanja sigurnosti svih prisutnih lica.

S tim u vezi, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu s planiranim aktivnostima povodom osiguranja predstojeće utakmice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu s izdatim naredbama ovlaštenih službenih lica, kao i u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje. Naznačenim zakonom je zabranjeno unošenje na stadion: bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl), alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Napominjemo da će prije, za vrijeme i nakon utakmice biti na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu kojom će u potpunosti biti obustavljen saobraćaj u ulicama Bulevar Kulina Bana i Dr. Abdulaziza Aska Borića. Pozivamo navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se ista održi u povoljnim bezbjedonosnim uslovima i jednom sportskom ambijentu, odnosno da postupaju u skladu s naredbama izdatim od strane policijskih službenika kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija", stoji u saopštenju Odnosa s javnošću MUP-a ZDK.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1659354598
Razbijte te seljacice iz predgradja,federalci se nafurali da su neka ekipa TM87
0 4
Drakula
Mislim da Velez nema sanse ali eto daj boze. Zrinjski je previse dominantan i osvojio je ligu za 50%. Tako da samo sreca moze rodjene pogledat. SRETNO VELEZ
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi