Nije se Kevinu de Bruyneu dopao komentar Pepa Guardiola i Belgijanac je žestoko reagovao (Foto: Screenshot)

Posvađali se usred utakmice

Nestvarna scena na terenu: City razbija Real, a De Bruyne i Guardiola se svađaju kao nikad

Midhat Šljivak

Manchester City po drugi put u historiji se plasirao u finale Lige prvaka. Građani su večeras na Etihadu savladali Real Madrid s 4:0 i imat će priliku da osvoje prvi trofej u ovom takmičenju. Koliko im je stalo da odu do kraja pokazuje scena s utakmice u kojoj su se Kevin de Bruyne i Pep Guardiola posvađali usred jednog napada.

Golovima Bernarda Silve i Jualiana Alvareza, te autogolom Edera Militaa Manchester City je savladao Real Madrid i plasirao se u finale Lige prvaka, gdje ih čeka ekipa Intera.

Građani su dominantno savladali Real. Nisu Kraljevi napravili gotovo ništa čime bi zaslužili borbu za novi trofej, a posebno je vezni red tima iz Madrida bio inferioran u odnosu na protivnike.

Naravno, sve je fenomenalno orkestrirao čudesni Kevin de Bruyne. Asistirao je kod prvog gola, zaslužan je i za treći kada je Eder Militao pogodio vlastitu mrežu.

Iako sa strane izgleda kako u Manchester Citju sve izgleda savršeno, scena iz 50. minute pokazuje koliko je ovom stručnjaku stalo do uspjeha i trofeja u Ligi prvaka jer se usred utakmice posvađao upravo s De Bruyneom.

Belgijanac je u jednom napadu krenuo prema naprijed, nije uspio napraviti previše jer je izgubio loptu, a Guardiola mu je zatim odlučio dobaciti određene stvari s klupe.

To se fenomenalnom veznjaku nije dopalo i odlučio je odgovoriti menadžeru. Obojica su uputili nakoliko riječi, mahali su rukama i vidljivo je bilo veliko nezadovoljstvo s obje strane.

OVDJE pogledajte zaista zanimljivu raspravu između De Bruynea i Pepa Guardiola koja je srećom brzo okončana. Tu je i scena iz drugog ugla i situacija snimljena s tribina Etihada.

Na kraju se ipak sve brzo zaboravilo. De Bruyne je napustio meč u 84. minuti, a Pep ga je srdačno dočekao pored linije terena i jasno je pokazao emocije prema čudesnom 31-godišnjaku koji u dresu tima iz Manchestera igra zaista fenomenalan fudbal i definitivno je među najboljim fudbalerima svijeta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kevin de Bruyneu je večerašnji meč protiv Real Madrida bio 45. meč u sezoni u kojoj ima učinak od 10 postignutih golova i 29 asistencija.

Što se Lige prvaka tiče ovo mu je deveta utakmica sezone i ima učinak od dva pogotka i sedam asistencija. Fenomenalna sezona Belgijanca koju može zaključiti prvim trofejom Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.