Pepov City je Realu u prvih 15 minuta napravio ono što nije niko nikada prije

Statistika ne laže

Pepov City je Realu u prvih 15 minuta napravio ono što nije niko nikada prije

E. Škorić

U toku je uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida, a domaći tim je već stigao do prednosti od dva gola razlike (2:0).

U Madridu je prošle sedmice bilo 1:1, što nam garantuje dosta zanimljiv duel u revanšu, no u prvih 45 minuta na terenu postoji samo jedna ekipa.

City je poveo u 23. minuti, kada je pogodio Bernardo Silva, a svemu je prethodila briljantna asistencija Kevina de Bruynea.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1658916522159480912[/twitter]

Thibaut Courtois tu nije mogao ništa, a prethodno je odbranio dva zicera i spasio svoj tim.

U 13. minuti je odbranio udarac Haalanda glavom iz blizine, a nakon toga opet Norvežaninu u 21. minuti.

Oglasi

Real je prvi ozbiljniji napad imao u 32. minuti, kada je Vinicius pobjegao po strani, ali ga je Walker stigao i oduzeo mu loptu. Najbolju šansu Real je imao u 35. minuti, kada je Toni Kroos pogodio prečku nakon projektila kojeg je ispalio.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1658919433446776839[/twitter]

Rezultat sam po sebi nije bio tako strašan za Madriđane, pa ipak sve oni stignu da okrenu, ali činjenica je da su bili nevidljivi u prvih pola sata.

Statistika kaže, a ona zaista nikada ne laže, da je City imao 79 posto posjed lopge u odnosu na Realovih 21. Ono što je još bolnije je činjenica da je za 15 minuta Real imao samo 13 uspješnih dodavanja,a City čak 124.

Ukupno je Real za prvih 30 minuta igre imao samo 45 uspješnih dodavanja i zaista je bio neprepoznatljiv, ali Real je Real, nikada ga ne treba otpisati.

Šok je stigao i u 37. minuti, kada je Bernardo Silva glavom pogodio odbijenu loptu i sproveo je u mrežu nemoćnog Courtoisa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1658919872762466304[/twitter]

Pobjednik večerašnjeg duela će 10. juna u Istanbulu igrati finale Lige prvaka protiv Intera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Nije City toliko dobar koliko je Real los ..
2 1
plemic
ovaj city dobar kao i zrinjski!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti