Kraljevima spala kruna: City razbio Real Madrid i igraće za trofej protiv Džekinog Intera!

Sada je sve jasnije

Kraljevima spala kruna: City razbio Real Madrid i igraće za trofej protiv Džekinog Intera!

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja pridružili su se Interu u finalu Lige prvaka koje je na programu 10. juna u Istanbulu.

Nakon što je Inter izbacio Milan, večeras je City eliminisao Real Madrid i zakazao veliki okršaj sa Nearzzurrima. Da stvar bude zanimljivija, biće to okršaj Džeke sa bivšim klubom u čijem dresu je osvojio dvije titule.

City je večeras odigrao savršen meč i bez problema pobijedio Real Madrid rezultatom 4:0. S obzirom na 1:1 u prvoj utakmici odigranoj prošle sedmice, više nego dovoljno za plasman u finale.

Od početka dominacija Cityja, pa se Thibaut Courtois dosta namučio da spasi Real u prvih 20-ak minuta. Dva puta je Haaland imao šanse, oba puta glavom i oba puta Belgijac nevjerovatno interveniše. Osim toga, bila je i situacija kada je Haaland obišao Courtoisa, no nije bio u poziciji za gol pa se odlučio za dodavanje, ali nije bilo nikog od njegovih saigrača. Na kraju akcije Rodri je pucao pored gola.

Praktično je pogodak u mreži Reala visio u zraku, da bi se dogodilo u 23. minuti. City je izigrao odbranu gostiju iz Madrida, Kevin De Bruyne sjajno asistirao Bernardu Silvi, a Portugalac gađa u bliži ugao za promjenu rezultata na semaforu.

Tek u 32. minuti ozbiljniji napad Reala kad aje Vinicius Junior pobjegao po lijevoj strani, ali ga Kyle Walker na kraju stiže i oduzima mu loptu. Real je bio potpuno nadigran i nemoćan u prvih 45 minuta, ali je mogao ni iz čega do izjednačenja u 35. minuti, kada je projektil Tonija Kroosa odsjeo na okviru gola.

Oglasi

Samo dvije minute kasnije Građani su došli do 2:0. Bila je to brza akcija, Ilkay Gundogan šutira, lopta se od bloka odbija na glavu Silve, koji postiže drugi pogodak i postaje junak Cityja.

Real se našao u teškoj situaciji i očekivalo se da bi mogao da se vrati u nastavku, jer milion puta je viđen scenarij kada otpisani Madriđani nađu prostor i naprave čudo, ali to večeras jednostavno nije bilo moguće.

Ne samo da se gosti nisu uspjeli vratiti, nego su primili i treći gol kada je Militao u 76. minuti zatresao sopstvenu mrežu, a onda i četvrti za potpuni potop. U nadoknadi je pogodio Julian Alvarez. Real je morao da prihvati činjenicu da neće igrati finale iako se na to navikao, dok će se za trofej boriti Manchester City i Inter. Vjerovatno su mnogi City očekivali u Istanbulu, ali Interu zaista niko nije davao šanse. Inter ima tri titule Lige prvaka, City i dalje sanja o prvoj i čini se da nikada nije bio bliže tome.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1658934038734811137[/twitter]

Džeko će pokušati da osvoji svoj prvi trofej u Ligi prvaka i to protiv kluba u kojem je proveo lijepe godine karijere, no sigurno je da će emocije ostaviti po strani.

Već sada je jasno da će City imati ulogu favorita, ali Inter nije slučajno tu gdje jeste. Njima u Seriji A ne ide baš najbolje, dok je City na pragu osvajanja nove titule, a igraće i finale FA kupa protiv Manchester Uniteda. Inter može također do trofeja u Kupu Italije, pošto ga očekuje finale s Fiorentinom.

City - Real 4:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ederson - Walker, Dias, Akanji - Stones, Rodri - Silva, Gundogan, De Bruyne, Grealish - Haaland

Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos, Modrić - Rodrygo, Benzema, Vinicius

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Vidjelo se da Real ne smije igrati. Inace bi satrali ovu englesku verziju simin han city
2 5
zeničkidokosti
City je sazrio za titulu lige prvaka, to je sigurno.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi