Portugalski napadač spreman je biti rezerva Karimu Benzemi u svojoj prvoj sezoni (Foto: EPA)

Ramos pojačava Real?

Real Madrid našao 'devetku' - Fenomenalan je i ne smeta mu da sjedi na klupi

Midhat Šljivak

Madridski Real dovest će u ljetnom prijelaznom roku najmanje četvoricu fudbalera i tako osnažiti već ionako snažan tim. Dogovoren je dolazak Judea Bellinghama, Carlo Ancelotti traži još i dvojicu bekova, te još jednog klasičnog napadača. Njega je čini se već našao, a to je sjajni Portugalac Goncalo Ramos.

Mladi Portugalac Goncalo Ramos (21) mogao bi postati novi igrač Real Madrida. Ovaj 21-godišnji napadač Benfice glavni je kandidat za dolazak na Santiago Bernabeu ovog ljeta i neće biti iznenađenje ako se taj transfer na kraju i dogodi.

Ramos je prvi na listi među napadačima. Povoljniji je od ostalih opcija (Dušan Vlahović i Harry Kane) i ono što je najvažnije, nema problem što bi u narednoj sezoni bio rezerva Karimu Benzemi.

Portugalac je zbog toga prvi izbor Kraljeva. Pregovori navodno jako dobro idu i uskoro bi sjajni mladi napadač mogao pojačati napadački red kraljevskog kluba iz Madrida.

Goncalo Ramos je kompletnu karijeru proveo u Benfici. Prošao je omladinske kategorije, a član prvog tima je od 2020. godine.

Radi se o zaista fenomenalnom napadaču. To pokazuje konstantno u dresu velikana iz Lisabona u čijim redovima je u 104 odigrana meča postigao 40 pogodaka.

Ove sezone Ramos je nastupio u 45 utakmica u svim takmičenjima i ima zaista sjajan učinak od 26 pogodaka i 12 asistencija. To ga je i preporučilo velikim timovima i za sada je Real najbliži njegovom dovođenju.

Svjestan je Ramos da će biti rezerva Benzemi u prvoj sezoni. Ipak, Francuz ove godine puni 36 godina i skloniji je povredama nego ranije i lako bi se Portugalcu moglo otvoriti mnogo više prostora od očekivanog.

Pored Ramosa i Judea Bellinghama, Real se povezuje i s portugalskim defanzivcem Joaom Cancelom. Bayern neće otkupiti njegov ugovor od Manchester Cityja, a kako je Real deficitaran na bekovskim pozicijama, Ancelotti ozbiljno razmišlja i o njemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi će definitivno biti veoma jaki u novoj sezoni. Carlo Ancelotti želi u velikom stilu napustiti Madrid i ići će na sve moguće trofeje u sezoni koja bi mogla biti njegova posljednja u velikoj trenerskoj karijeri.

Napadačka moć postoji, vezni red će biti još jači i samo je potrebno dotegnuti posljednju liniju kako bi Kraljevi napali sve što mogu u narednoj sezoni.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.