Dogovoren susret Pereza i Ancelottija, otkriveni svi planovi Reala za ljeto, a navijači oduševljeni

Promjene su neminovne

Dogovoren susret Pereza i Ancelottija, otkriveni svi planovi Reala za ljeto, a navijači oduševljeni

Edmir Škorić

Real Madrid je osvojio Kup kralja u tekućoj sezoni, ali to nije nešto što je zadovoljilo rukovodstvo kluba i njegove navijače, pa će biti određenih promjena koje bi trebale da vrate stari sjaj najtrofejnijoj ekipo u Evropi.

Apetiti u Madridu uvijek su visoki i osvajanje Kupa slaba je utjeha jer se očekivalo više od toga. La Liga je prepuštena ljutom rivalu Barceloni, dok je u Ligi prvaka madridski tim ispao od Manchester Cityja u polufinalu i to bez ispaljenog metka u revanšu, kada je na Etihadu deklasiran sa 4:0 i kada se ipak uvidjelo da ovom timu treba osvježenje u igračkom kadru.

Italijanski trener Carlo Ancelotti i dalje ima veliku podršku Florentina Pereza, a sada je dogovoren sastanak između njih dvojice. Španski AS izvještava da su Florentino Perez i Carlo Ancelotti dogovorili sastanak kako bi razgovarali o gorućim problemima madridske ekipe.

Sastanak će se održati sljedeće sedmice i postavit će određene smjernice za Real Madrid za sezonu 2023/2024. Perez želi znati koji su zahtjevi Ancelottija i želi da mu pomogne u rekonstrukciji ekipe i promjenama koje će stvari okrenuti u korist Kraljeva.

Italijanski trener ima još godinu dana ugovora s Real Madridom, a Španci tvrde da nema govora o prekidu ovog ljeta i da će trofejni trener ostati u Madridu, ali da mora dostaviti Perezu jasne planove i ciljeve, te listu eventualnih želja za prijelazni rok.

“U Madridu nema sumnje, Ancelotti će nastaviti. Čak i ako Italijan još ima na stolu ponudu brazilske reprezentacije, želi ostati u Madridu. S druge strane, uprava kluba smatra da je bila prihvatljiva sezona u Ligi prvaka, ali razočaravajuća u La Ligi", objavio je AS, koji još navodi:

Oglasi

"Plan uprave je na transfer marketu osvježiti ekipu. Real Madrid će pokušati dovesti jednog visokocijenjenog napadača. Kolo Muani, Osimhen, Vlahović, Kane su na ovom spisku".

Druge mete su Jude Bellingham, koji je navodno već sve dogovorio i dolazi iz Borussije Dortmund, zatim Reece James i Alphonso Davies, za pozicije koje predsjednik i trener smatraju ranjivima. Bočni igrači, vezni igrači i napadač, to su prioriteti za Real Madrid.

Druga važna tema o kojoj će razgovarati Florentino i Ancelotti je produženje nekih ugovora. Osim Benzeme, nastavljaju i Kroos i Modrić. Hrvat ima veliku ponudu iz Saudijske Arabije, ali želi nastaviti u Madridu.

Situacija Nacha i Ceballosa nije jasna, ali postoje dobre šanse da će ostati. Isto se ne može reći za Asensija, koji ima dobre ponude iz Premier lige, daleko više od onoga što mu Real Madrid može ponuditi. Mariano je OUT, a Ferland Mendy ima ponude koje će se analizirati, dok Lunin odlazi jer ne želi više biti rezervra Courtouisu.

Zbog ovakvih stvari Carlo Ancelotti je fudbalski gospodin - Bez kukanja je rekao sve što je htio

Real Madrid je doživio težak poraz u uzrvatnom susretu polufinala Lige prvaka od Manchester Cityja. Kraljevi su deklasirani s 4:0, City ide u finale protiv Intera, a trener tima iz Madrida Carlo Ancelotti nije previše pogođen nakon teškog poraza.

Oglasi

Carlo Ancelotti je nakon polufinala čestitao Manchester Cityju na prolasku u finale Lige prvaka. Priznao je trener Real Madrida kako je njegov rival bio dominantan i da je zasluženo došao do pobjede.

"Izgubili smo. Dešava se i to u fudbalu", rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice i nastavio je:

"Nema tu previše pametovanja. Jednostavno nekad je na drugoj strani bolji tim. Sada se okrećemo narednoj sezoni. Protivnik je zasluženo pobijedio, bili su nadmoćni. Dešava se i moramo učiti iz ovakvih poraza".

Dosta se priča i o budućnosti italijanskog stručnjaka na klupi Reala. Njegov ugovor ističe u ljeto 2024. godine i on ga želi ispoštovati.

"Niko ne sumnja u to da ću biti tu. Predsjednik je bio sasvim jasan prije 15 dana. Ne treba praviti nikakvu dramu. Ekipa je odigrala odličnu sezonu i tako će biti i naredne. Polufinale Lige prvaka je ogroman uspjeh. Bit ću tu i naredne godine i borit se za još jedan trofej u ovom takmičenju", poruka je trenera Real Madrida.

Član rukovodstva kluba Emilio Butragueno je također potvrdio da Ancelotti nastavlja kao trener velikana iz Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Budućnost Carla Ancelottija? Ima ugovor, sjajan je trener koji je osvojio brojne trofeje", istakao je on i dodaje:

"Ovo je bila samo jedna loša noć. Tužni smo, ali to je sve", poruka je legendarnog Emilija Butraguena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Ne razumijem čemu ovolika kuknjava?! Ovo je sasvim solidna sezona. Pa niko me može svake godine sve osvojiti. Da katalonska sirotinua nije plaćala sudije, uzeli bi i LA Ligu. Sve u svemu ja sam zadovoljan. Uz par pojačanja na ljeto i opet ćemo biti u igri za sve trofeje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi