Veliki derbi dobio vatrenu najavu: U centru grada poruka koja nema veze sa zdravim razumom

Žestoka će biti za vikend

Veliki derbi dobio vatrenu najavu: U centru grada poruka koja nema veze sa zdravim razumom

Haris Zilić

U nedjelju od 21:30 igra se jedan od najvećih portugalskih i evropskih derbija između Sportinga i Benfice. Rivalstvo ova dva tima je oduvijek veliko, to je ujedno i bitka za Lisabon, a i naredni derbi je imao loše uvertire.

Dva kola prije kraja Benfica je lider sa 79 bodova i Sporting će sve učiniti da titulu ne osvoje upravo u gradskom derbiju, a i Sportingu trebaju bodovi u borbu za Ligu prvaka sa ekipom Brage.

Sve u svemu očekuje nas izuzetno zanimljiva utakmica, a navijači Benfice danas su prešli sve granice i najavili paklenu nedjelju.

Na jednom od mostova u centru Lisabona postavljen je transparent sa porukom koja nema veze se zdravim razumom.

Na transparentu je pisalo "morte aos lampioes, 1906", u prijevodu "smrt Lavovima 1906".

Lavovi je nadimak Sportingu, a 1906. godina je godina za koju smatraju da je klub osnovan, a prema zvaničnim podacima, Benfica je osnovana 1904. godine i malo je stariji lisabonski klub pa i tu često dođe do prepucavanja.

Oglasi

Transparent je zgrozio sve fudbalske fanove u Portugalu, ali možda i na vrijeme spremio organizatore za nedjeljni derbi.

U prošlosti su znali navijači Sportinga i Benfice imati svoje duele i na ulicama Lisabona, gdje je policija imala pune ruke posla.

U portugalskoj prijestolnici se nadaju da će nedjeljni derbi da protekne u pravoj atmosferi i da se iz Lisabona pošalje lijepa slika u svijet.

Utakmica je rezultatski značajna za oba tima tako da će biti vatre i borbe na terenu u to nema sumnnje.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica ima četiri boda rpednosti ispred Porta u borbi za titulu prvaka dva kola prije kraja.

Sa druge strane Sporting zaostaje četiri boda sa Bragom u borbi za treću poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka naredne sezone

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi