Engleski reprezentativac Mason Mount spreman je napustiti Chelsea u ljetnom prijelaznom roku (Foto: EPA)

Manchester United spremio ponudu

Dok Chelsea troši milione na promašaje, dijete kluba ide kod rivala - Mason Mount odlazi!

Midhat Šljivak

Zvijezda Chelseaja Mason Mount (24) karijeru bi mogao nastaviti u redovima Manchester Uniteda. Engleski mediji pišu da će Crveni đavoli za ovog fudbalera poslati ponudu od 55 miliona funti, te da im je on prva meta za ljetni prijelazni rok.

Manchester United želi u svoje redove ovog ljeta dovesti Masona Mounta. Zvijezdi Chelseaja ugovor ističe naredne godine, ali on je već odlučio kako sreću želi potražiti negdje drugo.

Tim s Old Trafforda spreman ga je dovesti. Daily Mail tvrdi kako je za 24-godišnjeg fudbalera spremna ponuda od 55 miliona funti, što je sasvim dobra cifra s obzirom na to da se radi o igraču kojem ugovor ističe narednog ljeta.

Chelsea trenutno traži mnogo više. Oni su postavili zahtjev na 85 miliona, no realno gledajući, bez obzira na kvalitete ovog fudbalera ta cifra je prevelika jer se radi o igraču koji ima još samo godinu dana ugovora.

United ima jasnu namjeru da potpiše ovog fudbalera. Njegovo dovođenje Eriku ten Hagu bi dodatno ojačalo napadačke opcije i vidjet ćemo hoće li on na kraju završiti na Teatru snova.

Nisu naravno Crveni đavoli jedini koji žele ovog fudbalera u svojim redovima. Arsenal i Liverpool također pokazuju interes za Mounta i pokušat će dobiti bitku za njega.

Mounta ne želi izgubiti ni novi menadžer Chelseaja Mauricio Pochettino. Njegova je želja da ovaj fudbaler potpiše novi ugovor, no teško je očekivati da će se to desiti.

Fudbaler se osjeća uvrijeđen jer mu klub nije ranije pristupio. Pažnju su obraćali na skupocjena pojačanja koja im nisu donosila previše, a Mount je uvijek ostajao po strani.

To bi Plavce na kraju moglo koštati. Igrač je spreman za odlazak, rukovodstvo Chelsea mu vjerovatno neće praviti nikakve probleme i ostaje nam da vidimo koji klub će engleski reprezentativac odabrati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mason Mount je prošao sve omladinske selekcije tima sa Stamford Bridgea, a u seniorskoj karijeri je išao na posudbe u nizozemski Vitesse, te Derby County.

Ukupno je za Plavce od 2017. godine kada je postao član prvog tima odigrao 195 utakmica i postigao je 33 pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.