Inter je osvojio Kup Italije

Dok su igrači Intera slavili, Džeko ostao bez medalje, ali je li Dijamant ranije uradio neoprostivo?

A. Čaušević

Edin Džeko je u srijedu navečer osvojio 10. trofej u karijeri nakon što je Inter sa 2:1 u finalu Kupa Italije savladao Fiorentinu. Priliku da popularni Dijamant obogati svoju riznicu medalja imat će 10. juna kada je na programu finale Lige prvaka.

Džeko se sasvim očekivano našao u startnoj postavi na Olimpicu, na terenu je proveo nešto manje od sat vremena igre. U prvom poluvremenu je imao dvije šanse, od kojih je jedna bila nevjerovatna, ali nije zatresao mrežu.

Simone Inzaghi je kapitena bh. reprezentacije iz igre izveo u 58. minuti i ta izmjena nije uopšte dobro sjela iskusnom golgeteru.

Sportmediaset piše da Džeko uopšte nije dobro prihvatio izmjenu te je navodno i razmjenio nekoliko riječi sa Inzaghijem.

Ubrzo su se napadač i trener pozdravili, međutim kako tvrdi Sportmediaset, koji imao novinare pored klupe, Džeko je imao šta dobaciti i poslije toga.

Odmah nakon utakmice italijanski mediji su se raspisali i postavili sumnje u napadački tandem Džeko - Martinez te su počeli špekulisati da će Lukaku biti starter u finalu Lige prvaka.

Inače, tokom proslave osvojenog trofeja Džeko je imao jednu nezgodu, tj. ostao je bez medalje. 

Dok su ostali igrači Intera u zrak podizali trofej, Sarajlija se "zadeverao" svojim problemom te je tražio odličje po bini, a na sreću brzo ga je i pronašao.

Tokom samog susreta bh. golgeter je pokazivao određenu dozu nervoze te su nekoliko navrata porječkao sa svojim saigračima. U prvom poluvremenu sa Calhanogluom, a u nastavku sa Dimarcom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bilo kako bilo, pamtit će se da je Džeko osvojio svoj 10. trofej u karijeri, te treći u dresu Intera. Onom najvećem se svakako nada u Istanbulu 10. juna kada se igra finale Lige prvaka.

Podsjećanja radi, Nerazzurri će za protivnika imati Manchester City, klub u kojem je Džeko proveo četiri godine te ostavio neizbrisiv trag. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.