Zabrinjavajući "dodatak" na Džekinoj opremi dvije sedmice uoči utakmice života!

O čemu se radi?

Zabrinjavajući "dodatak" na Džekinoj opremi dvije sedmice uoči utakmice života!

A. Čaušević

Edin Džeko je u jesen karijere ima priliku da odigra utakmicu u kojoj sanja svaki fudbaler, barem kada je u pitanju klupski fudbal. Naravno, riječ je o finalu Lige prvaka. 

Inter se nakon 13 godina plasirao u finale Lige prvaka, a 10. juna će na Olimpijskom stadionu u Istanbulu za rivala imati Manchester City, bivši klub popularnog Dijamanta.

Prije toga Nerazzurri imaju odigrat dva kola Serije A, kao i finale Kupa Italije koje je na rasporedu u srijedu na rimskom Olimpicu.

Interova ekspecijia je u popodnevnim satima otputovala u italijansku prijestolnicu nakon što je obavljen posljednji trening u kampu Appiano Gentile.

Prisutni novinari na treningu su zabilježili dodatak na Džekinoj opremi koji je odmah zabrinuo sve njegove fanove, ali i fanove navijača Intera.

Oglasi

Naime, Džeko je trenirao sa steznikom na desnoj nozi. Svima je to odmah je upalo u oči postala je određena bojazan za fizičko stanje popularnog Dijamanta.

Ipak, kako sada stvari stoje ne radi se o ni čemu ozbiljnom te je Džeko steznik nosio iz mjera predostrožnosti i u srijedu će protiv Fiorentine biti u startnoj postavi.

Na meču protiv Viola u od prve minute bi trebala igrati sljedeća postava Intera: Handanovic, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Dimarco, Martinez, Džeko.

Podsjećanja radi, veliko finale Lige prvaka na programu je 10. juna u Istanbulu i Džeko će sigurno dati sve od sebe da spreman dočeka utakmicu karijere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bit će to prvo finale najelitnijeg klupskog takmičenja za Sarajliju, a s obzirom da se njegovoj karijeri bliži kraj teško da će imati novu priliku da igra najprestižniji meč jedne sezone.

Inače, pošto je Inter praktično osigurao Ligu prvaka i naredne sezone nakon nove kazne Juventusu i oduzetih 10 bodova, pitanje je dana kada će biti ozvaničeno produženje ugovora između Nerazzurra i Džeke.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi