Nevjerovatan promašaj Džeke u finalu Kupa Italije, od muke se uhvatio za glavu

Dijamanta "izvukao" Martinez

Nevjerovatan promašaj Džeke u finalu Kupa Italije, od muke se uhvatio za glavu

A. Čaušević

Odlično finale Kupa Italije igraju Fiorentina i Inter. U prvom poluvremenu su viđena tri gola, ali i veliki promašaj Edina Džeke. 

Fiorentina je povela poslije prvog ozbiljnog napada kada je Handanoviča matirao Gonzalez poslije lijepe akcije Viola.

Poslije toga Inter je krenuo u napade, te je imao niz prilika za izjednačenje.

Najbolju je propustio Džeko u 25. minuti kada je izašao sam pred Terracciana. 

U situaciji jedan na jedan Dijamant je šutirao preko gola, a njegova reakcija najbolje govori o kakvom promašaju se radilo. 

Oglasi

Ipak, ubrzo je Džeku "izvukao" Martinez koji je u 30. minuti zabio za 1:1 na asistenciju Brozovića.

Argentincu je to bio jubilarni 100. gol u dresu Nerazzurra. 

Sedam minuta poslije izjednačenja Martinez koji igra u fantastičnoj formi u posljednje vrijeme je Nerazzurrima donio preokret.

Ovaj put u ulozi asistenta se našao Barella, a napadač milanskog kluba je odlično reagovao i loptu plasirao pod prečku za 2:1. Gol možete pogledati ovdje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su primili rani gol mora se istači da su igrači Intera odlično reagovali te su na poluvrijeme od osvojanja drugog trofeja u 2023. godini.

Ranije su osvojili italijanski Superkup, a do kraja sezone će imati priliku za još jedan trofej jer će 10. juna u Istanbulu igrati finale Lige prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi