Manchester United navikao na kupovinu od Real Madrida

Sheikh Jassim na Old Trafford dovodi fudbalera u kojeg se zaklinje Florentino Perez!

Admin Čaušević

Sheikh Jassim iz Katara je ubijeđen da će nadjačati Sir Jima Ratcliffea i biti imenovan najpovoljnijim ponuđačem za preuzimanje Manchester Uniteda i već planira transfer u nadolazećem prijelaznom roku. 

Posljednji godina Manchester United je iz Real Madrida uspio dovesti Casemira i Raphaela Varanea, a Katarani su već odredili naredno pojačanje iz redova Kraljeva.

Špaski list Nacional tvrdi da je Jassim spreman napisati "bjanko ček" kako bi ponovio operaciju kao u slučajevima Casemira i Varanea.

Ovaj put, čini se da se United odlučio za Federica Valverdea. Urugvajac je opisan kao nezamjenjiv na Bernabeuu, ali zbog potencijalnog dolaska Judea Bellinghama njegovo mjesto u ekipi moglo bi biti ugroženo.

Carlo Ancelotti će vjerojatno imati Bellinghama, Valverdea, Eduarda Camavingu, Aureliena Tchouamenija, Luku Modrića i Tonija Kroosa koje može koristiti u veznom redu što bi moglo zabrinuti Valverdea posebno ako mu se ponudi prilika da igra na Old Traffordu.

U izvješću se navodi da ga Jassim opisuje kao "glavnu metu" i navodno se neće smiriti dok ne dovede čovjeka u kojeg se zapravo kune Florentino Perez i vidi ga kao narednog kapitena Reala.

Špekuliše se da je United već kontaktirao Valverdea kako bi ga uvjerio da pređe u Premiership tako što mu garantuje mnogo veću plaću i bjanko ček na stolu.

Ovaj 25-godišnjak ima ugovor u Madridu do 2027. godine s otkupnom klauzulom od milijardu eura što znači da će United morati pregovarati s Realom.

Dovođenje Valvereda neće biti uopšte lagana zadatak, međutim u modernom fudbalu novac je obično ključni faktor za transfere pa neće biti čudo ako Urugvajac završi na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odlični veznjak je sigurno jedan od najboljih igrača svoje generacije i bez sumnje bi predstavljao nevjerovatno pojačanje za Crvene đavole.

Porodica Glazer je prije nekoliko mjeseci na prodaju stavila Manchester United i očekuje se da Amerikanci uskoro potvrde Sheikh Jassima kao najboljeg ponuđača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.