Na potpis sa Realom doveo cijeli komšiluk, sada sa 33 godine sa suzama rekao zbogom!

Iznenađujući oproštaj

Na potpis sa Realom doveo cijeli komšiluk, sada sa 33 godine sa suzama rekao zbogom!

A. Čaušević

Povrede se učinile svoje, tijelo jednostavno više ne može. U 33 godini zbogom ozbiljnom fudbalu rekao je jedan od najvećih promašaja Florentina Pereza kao predsjednika Real Madrida.

Ono što je već neko vrijeme kružilo u zraku zvaničnu potvrdu je dobilo danas. Asier Illaramendi (33) oprostio se od Real Sociedada. Jedan od najvoljeniijh igrača na Anoeti je digao sidro.

Bolnu odluku kad su Baskijci na korak od Lige prvaka poslije deset godina, svojevremeno sjajni veznjak je donio teška srca.

U Real Sociedadu su se nadali da će Illaramandi nastaviti još jednu sezonu kako bi podučio mlađe igrače, ali jednostavno više nije mogao i odlučio je reći zbogom.

llarramendi je objavio pismo na baskijskom jeziku koje je distribuirao Real Socidetat u kojem detaljno opisuje svoje razloge za donošenje tako bolne odluke.

Oglasi

Priznaje da je to korak koji mu je jako teško pao, između ostalog zato što, kao prije 10 godina kada je odlučio otići u Real Madrid za 32 miliona eura, neće moći ispuniti jedno od njegove težnje, a to je igrati Ligu prvaka.

"Jako bih volio igrati to takmičenje Realom, ali prije svega moram biti iskren prema sebi, vidim da se moj ciklus u Realu bliži kraju. Volio bih ovdje igrati Ligu prvaka, a u životu morate donositi odluke, a to je ona ispravna i iskrena. Ako uđemo u Ligu prvaka, gdje god da budem, bit će mi drago zbog svih", poručio je Illaramendi.

Španac je 2013. godine prešao u madridski Real za 32 miliona eura, a ostala je upečatljiva fotogafija kada je na predstavljanje pozvao sve svoje prijatelje iz komšiluka i raju s kojom je odrastao.

U dvije sezone koliko je nosio dres Kraljeva uspio je osvojiti Ligu prvaka te još nekoliko prestižnih trofeja. Sa Real Sociedadom ima Kup Kralja iz 2020. godine.

Na Anoeti je danas održao oproštajnu press-konferenciju na kojoj je potekla i suza. Značajno su ga unazadile povrede pa je tako jednom pauzirao skoro godinu i pol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U sportskom smislu osjećao sam se dosta dobro, iako se u prvom dijelu sezone nisam previše istaknuo i bilo je teško. Bila je to teška, teška i tužna odluka, ovdje sam mnogo godina i ovo je moj dom, nije lako reći zbogom. Želio bih uživati još nekoliko godina ovdje, ali došao je moj kraj, vrijeme je da se raziđemo", poručio je Illaramendi.

U dva mandata i ukupno 11 godina u prvom timu Real Sociedada Illaramendi je odigrao 251 meč, postigao 11 golova te upisao 17 nastupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi