Vinicius će do kraja života pamtiti šta mu je večeras priredio Perez, učestvovao i Džanan Musa!

Brazilac je u centru pažnje

Vinicius će do kraja života pamtiti šta mu je večeras priredio Perez, učestvovao i Džanan Musa!

Admin Čaušević

Vinicius Junior je fudbaler o kojem već danima bruji Španija. Brazilac je bio žrtva rasizma na meču protiv Valencije kad je dobio crveni karton zbog nasilničkog ponašanja koji mu je odlukom Disciplinske komisije izbrisan te ukinuta suspenzija.

U srijedu navečer Real Madrid je u okviru La Lige bio domaćin Rayu Vallecanu, a Florentino Perez se pobrinuo da još jednom pokaže kakav je gospodin i da Vinicius do kraja Života pamti njegov gest.

Naime, Perez je odlučio da ni manje ni više Vinicius sjedi do njega u svećanoj loži što je čast koju nije dobio niti jedan aktivni fudbaler do sada.

Tokom prošlosti za Kraljeve su igrali mnogi slavni i najbolji igrači, ali nikada niti jedan u trenutku dok je prvotimac Reala nije sjedio protiv Pereza u svečanoj loži, pa ni igrači iz prve generacije Galaktikosa.

Tim potezom je zapravo prvi čovjek Los Blancsoca poslao jasnu poruku Viniciusu da su svi u Realu uz njega te da će mu pružiti maksimalnu podršku u njegovoj borbi protiv rasističkih uvreda.

Oglasi

Inače, prije utakmice svi igrači Reala su izašli na teren sa brojem 20 na leđima kao znak podrške svom saigraču.

Posebno je bilo emotivno u 20. minuti kada je svu svi na stadionu Santiao Bernabeu ustali na noge te aplauzima i pjesmom podržali brazilskog ofanzivca.

Parola podrške navijača Reala za Viniciusa tokom utakmice protiv Raya Vallecana

"Svi smo mi Vinicius, dosta!", bilo je ispisano na paroli koju su okačili navijači Reala kao znak podrške svom ljubimcu.

Džanan Musa pred pred meč protiv Betisa su podržali Vinicusa 

Istovremeno je Perez zatražio i da svi igrači košarkaške sekcije Reala izađu sa brojem 20 na leđima pred meč sa Betisom. Među njima je bio i bh. reprezentativac Džanan Musa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rasizam je jedan od gorućih problema u evropskom fudbalu jer Vinicius nije ni prvi ni posljednji koji se suočio sa istim problemom. Edina Džeku u Italiji stalno nazivaju ciganinom, dok Heung Min Sona provociraju zbog izgleda njegovih očiju.

U cijelu priču je već godinama uključena UEFA kao i nacionalni Savezi, konstantno se se klubovi ili reprezentacije kažnjavaju, međutim problem nikako ne uspjeva da se iskorijeni. Teško je vjerovati da će se nešto slično desiti u bliskoj budućnosti...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Kraljevski klub i kraljevski tretman, zapamtite to. Katalonska sirotinja može samo da crkne od muke. Nikada oni neće moći u istu rečenicu s Realom. A od sljedeće sezone igraju bez svojih legendi kluba, sudija. Prej for barca :-(
4 2
Klicko2
Vidi se ko ima privilegije kod sudaca,prvo su zataškali slučaj valverde-panjverde pa onda sad ovo sa padavičarom vinisijusom.Zamisli izbrišu mu crveni karton a čoek zavalio šamar igraču valencije??Hahahhaha samo u penal vardrid ligi,tebasov klubić
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi