Voli Real svim srcem, ali "odrubljivanjem glave" ispred Bernabeau dani u Madridu su mu odbrojani!

Velika zvijezda napušta Real?

Voli Real svim srcem, ali "odrubljivanjem glave" ispred Bernabeau dani u Madridu su mu odbrojani!

Admin Čaušević

Real Madrid je na putu da ostane bez jednog od svojih najboljih igrača i to ne svojom krivicom. Vandali su mu odrubili glavu na posteru što je znakovita poruka da mora ići!

Bez sumnje Real Madrid je san svakog igrača posebno je to slučaj u posljednjoj deceniji pošto su popularni Los Blancosi najdominantniji klub u svijetu fudbala što potvrđuje čak pet osvojenih Liga prvaka.

Ipak, bez obzira što ima reputaciju najboljeg igrača vrlo lako bi se moglo desiti da Vinicus Junior napusti Real i to zbog rasizma s kojim se konstantno suočava.

Brazilac je u ovoj sezoni postao persona non grata na svakom gostujućem terenu i konstsantno je žrtva protivničkih navijača i to na raznorazne načine.

Kap koja je prelila čašu desila se u meču 35. kola kada je Real gostovao na Mestalli te te je izgubio sa 1:0, a Vinicius je isključen u finišu utakmice.

Odlični 22-godišnjak se fizički sukobio sa igračima Šišmiša nakon što je rasistički vrijeđan tokom cijele utakmice. Ipak, dva dana kasnije crveni karton je ukinuti odlukom Disciplinske komisije.

Oglasi

Međutim, u srijedu nova nemila scena i to ispred stadiona Santigao Bernabeu kao znakovita poruka Viniciusu da mora otići ili ga čeka pakao.

Naime, nepoznati počinitelji su odrubili glavu sa Vinicusovog postara ispred stadiona Santiago Bernabeu, dok je lik Karima Benzeme praktično ostao netaknut.

Ispred stadiona Santigao Bernabeu uništen je poster sa likom Viniciusa Juniora

Nakon nemilih scena sa Mestalle Viniciusu je stigla podrška sa svih strana, od Florentina Pereza te brojnih najvećih fudbalski zvijezda.

Iako je dobio svu potrebnu podršku i voli Real svim srcem što je istakao nebrojono puta čini se da je Vinicius jednostavno primoran da napusti Madrid, ali i Španiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac sve češće razmišlja o tom potezu, jer navodno ne vjeruje da će se rasizam iskorijeniti tako brzo i da će se ponovo suočiti sa vrijeđanjem.

Real će u srijedu biti domaćin Rayu Vallecanu, zbog problema sa koljenom Vini neće igrati, a navijači Reala su pripremili poseban program za podršku svom ljubimcu. Ostaje da se vidi da li će to promijeniti njegov stav...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miha123
Fabrizio rekao da Vinicus nema namjere napustiti Real i da ce produziti ugovor do 2028 nzm sto lazete dzaba
0 1
emial766
Koja budala misli da je neko to od navijaca Reala uradio?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi