Izjava nakon remija s Brightonom

Ni mahmurni nisu izgubili utakmicu; Guardiola: Popili smo sav alkohol u Manchesteru

Eldar Ganibegović

Manchester City ranije je osigurao titulu prvaka Engleske, pa je sinoć sebi mogao priuštiti jedan remi za što je dijelom zaslužan i mahmurluk. Priznao je to Pep Guardiola.

Prije četiri dana je Manchester City nakon utakmice protiv Chelseaja podigao trofej namijenjen prvaku Engleske, a sinoć je igrao zaostalu utakmicu 32. kola na gostovanju kod Brightona.

Građani su mogli sebi dati luksuza da ne pobijede jedan meč, a bilo je 1:1. Foden je pogodio za vodstvo gostiju u 25. minuti, a konačan rezultat 13 minuta kasnije postavlja Enciso.

Nakon utakmice je u izjavi trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, istakao kako je zadovoljan onim što je vidio od obje ekipe:

"Bila je to sjajna utakmica. Obje su ekipe željele igrati fudbal. Ne samo kad su bili s loptom u posjedu, nego su se odlično snašli i bez nje. Obje su ekipe bile agresivne, obje su željele pobjedu i dale su navijačima puno uzbuđenja s dva lijepa gola."

Katalonac nakon susreta s Brightonom nije krio da se njegova momčad posljednjih dana zabavljala, te je sigurno i to jedan od razloga zašto Građani sinoć nisu bili još superiorniji.

"Još jednom smo pokazali zašto zaslužujemo naslov prvaka, 48 sati prije utakmice popili smo sav alkohol koji je bio u Manchesteru", nasmijao se Guardiola.

"Unatoč tome, došli smo na težak protivnički teren i bili smo opušteni. Bili smo skromni i puno smo trčali. Zato smo opet osvojili naslov. Ovi igrači su pokazali da su izuzetni", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredni izazov Manchester City čeka već u nedjelju kada u posljednjem kolu Premier lige ide u goste Brenfordu, nakon čega će uslijediti dva velika finala.

Sezonu bi tim Pepa Guardiole mogao završiti s tripletom, s obzirom na to da trećeg juna igra finale FA Cupa protiv Manchester Uniteda na Wembleyju, a sedam dana kasnije u Istanbulu finale Lige prvaka protiv Intera našeg Edina Džeke. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.