'Zlatni dečko' je rješenje za problem Bayerna
Argentinski napadač spreman je napustiti Manchester City nakon samo jedne sezone jer želi više igrati (Foto: EPA)

Alvarez se spominje u Minhenu

'Zlatni dečko' je rješenje za problem Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern iza sebe ima katastrofalnu sezonu i gotovo je sigurno da će bavarski velikan ostati bez trofeja. Koštala je Bavarce činjenica da u svom timu nisu imali vrhunskog napadača nakon odlaska Roberta Lewandowskog u Barcelonu, ali bi se stvari mogle promijeniti već ovog ljeta dovođenjem fenomenalnog Argentinca Juliana Alvareza iz Manchester Cityja.

Julian Alvarez je prošlog ljeta stigao u Manchester City iz River Platea za svega 20 miliona eura. Najavljivao se mladi Argentinac kao novi Sergio Aguero, ali usprkos tome što je igrao zaista dobro, morao se pomiriti s ulogom rezervnog napadača nestvarnom Erlingu Haalandu.

Alvarez je tokom sezone igrao manje nego što je očekivao. Nije 23-godišnji napadač sretan zbog toga i navodno je spreman otići s Etihada nakon samo jedne sezone.

Nova destinacija mogao bi biti minhenski Bayern. Bavarski velikan iza sebe ima katastrofalnu sezonu u kojoj vjerovatno ostaje bez trofeja, a dosta krivice leži u tome što klub nije imao vrhunsku 'devetku' u svojim redovima.

Odlazak Roberta Lewandowskog u Barcelonu i izostanak prave zamjene ispostavio se kao veliki problem tokom ove sezone. Svjesni su toga u Minhenu i spremni su ispraviti greške.

Oglasi

Nekoliko imena se povezuje s dolaskom u Minhen. Najčešće se spominje ime napadača Eintrachta iz Frankfurta Randala Kolo Muanija, no njegova cijena je ogromna (oko 100 miliona eura), a Bavarci ne žele izdvojiti toliko novca za njega.

Zbog toga su se okrenuli Julianu Alvarezu. Argentinac je vrhunska opcija za napad, mnogo je pristupačniji na tržištu (50 miliona eura), a može donijeti zaista mnogo.

"Alvarez još uvijek nije 'vruća' tema u Minhenu. Njegovo ime se spominje, ali trenutno nema pregovora s Manchester Cityjem. Kolo Muani je trenutno prvi kandidat", piše Bild.

Argentinski napadač je ove sezone osvojio titulu prvaka s Manchester Cityjem, a ima šansu još da osvoji Ligu prvaka i FA Kup.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za njega bi to bilo nešto nevjerovatno jer je s reprezentacijom Argentine osvojio i Svjetsko prvenstvo u Kataru i definitivno bi napravio nešto što je rijetko kome kroz historiju polazilo za rukom.

Ove sezone 23-godišnji napadač je odigrao 47 utakmica za Manchester City i ima učinak od 17 golova i pet asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Za sta se sve daje 100(Nunez) … oval tip je vrijedan 150 Hahha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi