Sreća kratkog daha: Prvi put u 122 godine izborili Evropu, a bogataši će ih odmah "raščerupati"

Ostaju bez najboljih igrača

Sreća kratkog daha: Prvi put u 122 godine izborili Evropu, a bogataši će ih odmah "raščerupati"

Admin Čaušević

Svaka sezone ponudi debitante na međunarodnoj sceni, međutim iz najjačih liga obično isti klubovi učestvuju u u UEFA-in takmičenjima, jedino se razlikuje takmičenje u kojem nastupaju.

Uskoro će biti stavljena tačka na i u Ligama petica, a većina učesnika za evropska takmičenja je već poznata. Tako će naredna sezona donijeti i jednog debitanta.

Naime, po prvi put u klupskoj historiji dugoj 122 godine UEFA-ina takmičenja će igrati i Brighton koji je naprosto oduševio u ovoj sezoni Premiershipa.

Predvođeni Robertom De Zerbijem popularni Galebovi su osigurali Evropu, a samo je pitanje da li će se takmičiti u Europa ligi ili Konferencijskoj ligi.

Ekipa sa juga Engleske ima do kraja odigrati još dva meča i potreban im je bod za Europa ligu što je najveći uspjeh od osnivanja kluba.

Oglasi

Već nekoliko sezona ovaj klub igra uspješno u Premiershipu, a prvo pod vodstom Grahama Pottera, a zatim Italijana De Zerbija napravljen je značajan rezultatski iskorak.

Međutim, sreća neće biti dugog daha pošto će se sjajni tim već biti "raščerupan" ovog ljeta i to od strane mnogo bogatijih i finansijskih moćnijih klubova na Ostrvu.

Ekipu će gotovo pa sigurno napustiti dvojica najboljih igrača Moises Caicedo i Alexix Mac Allister koji su čini se već pronašli nove klubove.

Arsenal je zimus ponudio čak 75 miliona eura za Caiceda, ali je ta ponuda odbijena, Ekvadorac je čak u suzama molio za transfer do kojeg na kraju nije došlo.

Ipak, izvjesno je da će Topnici posao završiti ovog ljeta, baš kao što će i Liverpool sa dovođenjem Mac Allistera koji je sa Argentinom u Kataru postao prvak svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Možemo Moisesu i Alexisu ponuditi priliku da igraju u Evropi. Naš nivo je sada veći. Oni su jako dobri dečki i to će pomoći, ali mislim i na njih. Jednom se živi i mi ne možemo odlučivati za njih", kazoa je De Zerbi koji kao da se pomirio sa odlaskom dvojice odličnih fudbalera.

Inače, Brighton je još zimus realizovao jedan odličan izlazni transfer kada je Leandra Trussarda prodao u Arsenal za 24 miliona, a prošlog ljeta je prodaju Marca Cucurelle Chelseaju naplatio čak 68 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi