Stiže iz Njemačke

Iz Minhena u Mostar: Teo Marošević novi igrač HŠK Zrinjski!

Midhat Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski završio je prvo pojačanje za novu sezonu. Novi fudbaler mostarskog kluba postat će mladi 18-godišnji bek Teo Marošević.

HŠK Zrinjski uvjerljivo je osvojio duplu krunu ove sezone. Mostarski klub dominira bh. fudbalom i ima zaista fenomenalno sklopljenu ekipu.

Trener Krunoslav Rendulić će u narednoj sezoni u svojim redovima imati još jednog fudbalera na raspolaganju. Mladi Teo Marošević veoma brzo će postati član Plemića.

Za SportSport.ba potvrđeno je kako 18-godišnji desni bočni fudbaler stiže u Mostar ovog ljeta. Pojačat će konkurenciju na desnoj strani i vidjet ćemo kako će se ovaj momak snaći u bh. fudbalu.

Teo Marošević trenutno je član ekipe TSC 1860 Munchen. Igra za drugi tim ovog poznatog njemačkog kluba s kojim ima ugovor do kraja juna.

On će dakle kao slobodan igrač pojačati redove HŠK Zrinjski i ovo će mu biti prvo inozemno iskustvo jer je prošao sve omladinske selekcije Munchena 1860.

Novi potpis u HŠK Zrinjski

HŠK Zrinjski je već davno osigurao naslov prvaka u Premijer ligi, a zatim stigao i do duple krune pobjedom nad FK Velež u finalu Kupa BiH.

Plemići su bukvalno već na odmoru, preostalo im je još sutra gostovanje kod FK Tuzla City.

Sigurno da će promjena u timu itekako biti, a u redovima ovog kluba već 'kuju' planove za budućnost.

Tako je danas objavjeno da je ugovor produžio Matija Malekinušić i to do 2026. godine.

Iza Malekinušića su dvije sezone u dresu s lentom u kojima je uz osvojena tri trofeja upisao 63 službena nastupa!“, stoji u objavi Plemića.

“HŠK Zrinjski Mostar i Matija Malekinušić potpisali su produženje suradnje do 2026. godine".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Malekinušić je rođen u Zagrebu, ponikao je u Sesvetama, a zatim prešao u Dinamo, gdje je nastupao do seniorske selekcije. Nastupao je za NK Trnje, te NK Sesvete odakle je stigao u Zrinjski u julu 2021. Godine.

Ove sezone upisao je 31 nastup u četiri takmičenja, te dodao dva pogotka i tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.