Novi potpis u HŠK Zrinjski

Žele nastaviti dominaciju Plemići

Novi potpis u HŠK Zrinjski

S. Mlaćo
HŠK Zrinjski je već davno osigurao naslov prvaka u Premijer ligi, a zatim stigao i do duple krune pobjedom nad FK Velež u finalu Kupa BiH.

Plemići su bukvalno već na odmoru, preostalo im je još sutra gostovanje kod FK Tuzla City.

Sigurno da će promjena u timu itekako biti,  a u redovima ovog kluba već 'kuju' planove za budućnost.

Tako je danas objavjeno da je ugovor produžio Matija Malekinušić i to do 2026. godine.

“HŠK Zrinjski Mostar i Matija Malekinušić potpisali su produženje suradnje do 2026. godine! 🤝

Iza Malekinušića su dvije sezone u dresu s lentom u kojima je uz osvojena tri trofeja upisao 63 službena nastupa!“, stoji u objavi Plemića.

Oglasi

✍️ | HŠK Zrinjski Mostar i Matija Malekinušić potpisali su produženje suradnje do 2026. godine! 🤝 Iza Malekinušića su...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Friday, May 26, 2023

Malekinušić je rođen u Zagrebu, ponikao je u Sesvetama, a zatim prešao u Dinamo, gdje je nastupao do seniorske selekcije. Nastupao je za NK Trnje, te NK Sesvete odakle je stigao u Zrinjski u julu 2021. Godine.

Ove sezone upisao je 31 nastup u četiri takmičenja,  te dodao dva pogotka i tri asistencije.

Zrinjski kolo prije kraja sezone u Premijer ligi ima čak dvadeset bodova prednosti nad prvim pratiocem FK Borac Banja Luka. Potpuna je to dominacija Plemića i sigurno da žele tako i nastaviti.

Novi izazov će im biti Evropa, gdje su prošle sezone ostavili sjajan utisak.

Oglasi

Zrinjski je nositelj u prvom prektolu Lige prvaka, pa shodno tome ima mogućnost da dobije lakšeg protivnika.

Plemići će svakako imati mnogo posla na početku kvalifikacija za LP, ali s obzirom na status nositelja, imat će ipak priliku da dobije neku od ekipa koje su kvalitetom "tu negdje" ili slabije.

Uz Zrinjski su trenutno nositelji Fenerbahče ili Galatasaray, Ferencvaroš, Qarabag, Slovan Bratislava, Sheriff Tiraspol, BATE Borisov, Astana, Maccabi Haifa, CSKA Sofia, Ludogorec, Žaligirs, HJK, Flora, Shamrock Rovers, TNS, Olimpija Ljubljana.

Dakle, to su timovi koje, srećom, Zrinjski neće imati za protivnika u prvoj evropskoj prepreci.

Izabranici Krunoslava Rendulića za potencijalne rivale imaju: Lincoln Red Imps (Gibraltar), KI (Farski otoci), Dinamo Tbilisi( Gruzija), Aris Limassol (Kipar), Rakow (Poljska), Hacken (Švedska), Tirana ili Partizani (Albanija), Valmiera (Latvija), Balkani (Kosovo), Larne (Sjeverna Irska), Hamrun Spartans (Malta), (Luksemburg), Struga (Makedonija), prvak Armenije, Uratu/Pyunik (Armenija) i pobjednik preliminarne runde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A pobjednik preliminarne runde će se znati u junu. Igraju prvak Islanda, Crne Gore, Andore i San Marina. Pobjednik tog turnira ide u prvo pretkolo Lige prvaka.

Postoje naravno timovi koje bi u Mostaru najradije izbjegli, a prvenstveno se to odnosi na poljski Rakow, kiparski Aris, švedski Hacken...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi