Poraz u Firenci

Mourinhova Roma u tri minute primila dva gola i smanjila svoje šanse da se plasira u Ligu prvaka

Edmir Škorić

Roma je u 37. kolu Serije A gostovala kod Fiorentine, gdje je nakon preokreta poražena sa 2:1, te je i matematički ostala bez šansi da izbori Ligu prvaka, iako će imati drugu šansu u finalu Evropske lige.

Roma je u jako lošoj formi u Seriji A i dugo već traži pobjedu. Takva forma Rimljane je otpisala iz borbe za Ligu prvaka, a pitanje je hoće li na kraju igrati i Evropsku ligu budući da imaju samo bod više od sedmog mjesta koje vodi u Konferencijsu ligu, a koje pripada Juventusu.

Stara dama ima utakmicu manje od Joseove Rome i mogućnost da na krjau ona bude peta ili šesta na tabeli.

Ipak, Roma i dalje može izboriti Ligu prvaka, ako u finalu Evropske lige pobijedi Sevillu. Čini se da je to finale trenutno u glavi i Mourinha i njegovih igrača, a taj duel igra se već za četiri dana.

Roma je u Firenci povela golom El Shaarawyja, nakon čega je prestala da napada, prepustila inicijativu Fiorentini i umalo se to isplatilo, ali na kraju je domaćin ni iz čega došao do preokreta.

Luka Jović je u 85. minuti pogodio za 1:1, a samo tri minute kasnije Ikone zabija za veliko slavlje domaćih i nakon velike greške defanzivca gostiju Ibaneza.

Ova pobjeda Fiorentini ne znači previše, dok je Romi skratila šanse da se plasira u Ligi prvaka.

Vučicu do kraja sezone osim tog finala očekuje i domaći duel sa Spezijom u 38. kolu, dok će Fiorentina gostovati ekipi Sassuola. Viole su imale solidnu sezonu, a istakli su se plasmanom u finale Kupa Italije, ali je Inter ipak bio jači.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije ovog, danas su odigrana još dva meča u 37. kolu. Salernitana je pobijedila Udinese sa 3:2, dok je Torino u Speziji slavio sa 4:0.

U derbiju večeri Inter dočekuje Atalantu od 20:45 sati. Lukaku je starter sa Martinezom, dok će Edin Džeko s klupe čekati šansu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.