Mourinho je malo polupao lončiće, ali je najbolje opisao kakva luda glava je Mario Balotelli

Sarađivali su u Interu

Mourinho je malo polupao lončiće, ali je najbolje opisao kakva luda glava je Mario Balotelli

E. Ganibegović

Mario Balotelli jedan je od najkontroverznijih fudbalera 21. vijeka. Ovaj 32-godišnji Talijan porijeklom iz Gane sigurno da ni blizu nije iskoristio svoj potencijal zbog velike neozbiljnosti, a kakav je zaista najbolje je opisao Jose Mourinho koji je s njim sarađivao u Interu.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho ispisao je historiju Intera. Vodio je ovaj klub od 2008. do 2010. godine i za to vrijeme osvojio čak šest trofeja - dva Scudetta, Ligu prvaka, te Kup i Superkup Italije.

Za vrijeme koje je radio u Interu sarađivao s tada još mladim, ali već kontroverznim napadačem Mariom Balotellijem koji ga je u crno zavio na jednom gostovanju u Rusiji.

Jose Mourinho je ispričao detalje s utakmice protiv Rubina u Kazanu. Bio je to 29. septembar 2009. godine u onoj sezoni kada je Inter na kraju i postao prvak Evrope posljednji put.

Radilo se o utakmici grupe F Lige prvaka, a na kraju je meč završen 1:1. Mourinho je na ovoj utakmici imao samo Balotellija od napadača na raspolaganju, ali i on ga je "izdao".

"Sjećam se u Kazanu, bilo smo u Kazanu u Ligi prvaka. U tom meču imao sam sve napadače povrijeđene. Nema Milita, nema Eto'oa. Bio sam u problemu i Mario dobije žuti karton u 42. ili 43. minuti.

Oglasi

U svlačionici na poluvremenu sam 14 od 15 minuta potrošio pričajući samo s Marijom. Ne mogu te zamijeniti, ne mogu napraviti izmjenu, nemam napadača na klupi. Ne diraj nikoga, igraj samo s loptom. Kada izgubimo loptu, nema reakcije. Ako te neko provocira, ne reaguj. Kada sudija pogriješi, ne reaguj. Mario, molim te. 46. minuta - crveni karton", ispričao je Mourinho.

"The Special One" malo je polupao lončiće kada su minute u pitanju. Naime, Balotelli je dobio prvi žuti karton u 20. minuti, a drugi u 60., no ipak je jasna poenta priče Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Maio Balotelli je na kraju te sezone otišao u Manchester City, a igrao je još za Milan, Liverpool, Nice, Marseille, Besciu, Monzu i Adana Demispor, prije nego li je na početku ove sezone stigao u Sion. 

U Švicarskoj je na 19 utakmica ove sezone postigao šest pogodaka, a ugovor ima do kraja sljedeće sezone. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti