Mourinho: Liga prvaka? Ko je to rekao? Sa sedam miliona eura? To je nemoguće

Jose u svom stilu

Mourinho: Liga prvaka? Ko je to rekao? Sa sedam miliona eura? To je nemoguće

E. Škorić

Roma je večeras u Rimu odigrala 2:2 sa Salernitanom u 36. kolu Serije A i sebi značajno smanjila šanse za Ligu prvaka.

Roma je dva puta gubila i na kraju kao veliki favorit jedva došla do boda. Trenutno je šesta na tabeli sa 60 bodova, ispred sebe ima Atalantu (61), Milan (64), Inter (66), Lazio (68) i Napoli (86).

Dakle, Rimljani su sada predaleko od grupne faze Lige prvaka, iako matematički postoji ta mogućnost.

Ipak, tim Josea Mourinha još uvijek ima dobru šansu da se domogne Lige prvaka kroz Evropsku ligu, ako u finalu tog takmičenja pobijedi Sevillu u junu.

Mourinha su novinari ispitivali na press konferenciji, ali ga je iznerviralo to što su inzistirali na tome da je Liga prvaka glavni cilj Rome.

"Ko je rekao da je Liga prvaka cilj Rome? Ja sigurno nisam. Uvijek pokušavam biti iskren, nikad nisam rekao da je Roma kandidat za mjesto u Ligi prvaka", kazao je Mourinho, dodavši.

Oglasi

Kada je Mourinhu rečeno da je zapravo sportski direktor Rome Tiago Pinto otvoreno govorio o kvalifikacijama za Ligu prvaka kao cilju za ovu sezonu, trener je bio očito iznerviran.

“To je njegov problem. Mi smo prijatelji, dobri prijatelji, možemo imati različita mišljenja. Možemo pisati povijest i želimo to nastaviti činiti, ali plasirati se u Ligu prvaka kada potrošite 7 miliona eura na transfera je više od povijesti, više od čuda. To je Jesus Chris koji dolazi u Rim i šeta Vatikanom".

Posebnog su zatim upitali je li ga ovo neslaganje oko realnih ciljeva guralo prema odlasku ovog ljeta, što je natjeralo Mourinha da napusti konferenciju.

“Zbogom, idem na dvodnevni odmor i moram na avion. Bok bok", završio je Mourinho.

Roma će u pretposljednjem kolu gostovati Fiorentini, dok će prvenstvo okončati domaćom utamicom protiv Spezije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje se da će to biti posljednje utakmice Mourinha na Olimpicu, pošto se sprema njegov prelazak u redove PSG-a na ljeto. Naravno, šlag na kraju bi bio trofej s Romom u Evropskoj ligi.

Podsjetimo da je Jose Romi donio trofej Konferencijske lige prošle sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi