Dijamant će uskoro morati donijeti odluku

Dok Inter čeka Džeko dobio bogatu ponudu: Napušta Evropu i igrat će s najboljim svih vremena?

Endin Čaušević

Edin Džeko izazvao je veliku pažnju objavom na Instagramu u kojoj se oprostio od San Sira za ovu sezonu, no mnogi smatraju da je to i Dijamantov oproštaj od navijača Intera. Džekin ugovor ističe na kraju sezone, a sada su se pojavile informaciju da na stolu ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije.

Dok se čeka utakmica sezone koju ćemo 10. juna gledati u Istanbulu gdje će se u finalu Lige prvaka sastati Inter i Manchester City prethodnih dana dosta se priča o Džekinom statusu u italijanskom klubu.

Iskusni bh. napadač s Interom ima ugovor do kraja ove sezone, a iako je prije nekoliko mjeseci bilo gotovo sigurno da će produžiti saradnju došlo je do preokreta.

Italijanski mediji navode da su veće šanse da će Džeko od ljeta biti slobodan igrač jer u Interu još uvijek nisu napravili nikakav konkretan potez što se tiče pregovora oko novog ugovora reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Iako ima već 37 godina Džeko je pokazao da još uvijek može igrati na visokom nivou i sigurno je da je njegov cilj ostanak u Interu, ali ako mu ne ponude ugovor morat će početi razmišljati o drugim opcijama.

Danas su se pojavile zanimljive informacije da bi Džeko u slučaju da napusti Inter karijeru mogao da nastavi u Saudijskoj Arabiji koja je postala glavna destinacija za fudbalere koji se nalaze na zalasku karijere.

Nakon Cristiana Ronalda pun S. Arabije bi mogao i Lionel Messi, a čini se da je moguće da to uradi i Džeko.

Navodno, Al Hilal je ponudio Džeki dvogodišnji ugovor prema kojem bi zaradio ogroman novac, a također navodi se i da bh. napadač ozbiljno razmatra opciju odlaska u Saudijsku Arabiju.

Jasno je da će pričekati da prođe finale i s čelnicima Intera obavi razgovor, a ukoliko mu oni ne ponude nastavak saradnje čini se da je najizglednija opcija da od naredne sezone i Džeku gledamo u najjačem rangu fudbala u S. Arabiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Postoji opcija da Džeko u finišu karijere zaigra s najboljim svih vremena Leom Messijem koji je također na meti Al Hilala.

I Messiju baš kao i Džeki istiće ugovor na kraju sezone, a na stolu navodno ima ponudu od 1.2 milijarde eura za dvogodišnji ugovor. Također, i Barcelona bi ga rado vidjela ponovo u svom timu, no s ponudom iz Saudijske Arabije niko ne može da se nosi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.