Messijev otac prihvatio ponudu od 1,2 milijarde eura, sve je spremno za najveći ugovor u historiji!

Argentinac će teško reći ne

Messijev otac prihvatio ponudu od 1,2 milijarde eura, sve je spremno za najveći ugovor u historiji!

Edmir Škorić

Njegov odlazak iz PSG-a više nije upitan, Lionel Messi i dalje se nada Barceloni, ali mu Saudijska Arabija preko Al-Hilala nudi najveći ugovor u historiji i nešto što bi jednostavno moglo da bude odlučujući faktor.

Messi je s PSG-om ugovorom vezan do 30. juna, ali jasno je da on više neće ostati u Parizu. Za njega je to gotova stvar, samo je sada pitanje u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Mediji su danas objavili da je Messi prekrižio i Barcelonu svjestan da mu katalonski klub ne može ponuditi ono što želi, iako se Katalonci i dalje nadaju da će na osnovu dugogodišnje ljubavi ipak pridobiti Argentinca.

"Rekao sam predsjedniku da Messijev povratak ima smisla. Nema sumnje, on je savršen za naš sistem i ideju u igri. Imam taktički plan s Leom na umu. Sve ovisi o Leu. Mislim da on mora odlučiti, na njemu je. Razgovaramo, da", rekao je Xavi danas.

No, večeras dolaze velike vijesti. Footmercato tvrdi da je njegov otac Jorge Messi prihvatio ponudu Al-Hilala i da će on put Saudijske Arabije. Ponuđeni su im čudesni iznosi koji bi i bratu i ocu Lea Messija omogućili najveću proviziju u historiji ovog sporta.

Prema informacijama, Messiju Al-Hilal nudi čak 1,2 milijarde eura za ugovor na dvije godine, odnosno 600 miliona eura po sezoni, naravno uključujući provizije, bonuse i sve ostalo što sljeduje.

Oglasi

Prethodno je Al Nassr potpisao Ronalda i dao mu najveći ugovor u historiji i oko 500 miliona eura za 2,5 godine, ali ovo što je Messiju ponuđeno ipak prelazi sve granice.

Brojke koje se navode su sulude i prosto nerealne, ali kada su u pitanju Arapi, sve je zaista moguće.

Messi je nedavno osvojio titulu s PSG-om, ali nije bio u dobrim odnosima s navijačima tog kluba i sa rukovodstvom PSG-a jer ga je nedavno suspendovalo upravo zbog odlaska u Saudijsku Arabiju.

Inače, dok se jučer slavila titula u Parizu, Messi je bio na koncertu Coldplaya u Barceloni, a kako je bio zajedno s Cescom Fabregasom, bivšim igračem Barcelone, pojačane su glasine da je spreman na povratak u Kataloniju.

Argentinac je postigao postigao gol za titulu i svoj 496. gol u pet najboljih evropskih liga čime je prestigao brojku Cristiana Ronalda od 495.

Taj gol za remi protiv Strasbourga (1:1) je pomogao PSG-u da osigura svoj deveti naslov u posljednjih 11 sezona u francuskoj prvoj ligi uoči svoje posljednje utakmice protiv Clermonta za vikend. Snimka iz unutrašnjosti svlačionice u Strasbourgu pokazala je igrače PSG-a kako prskaju šampanjac i skandiraju - ali, možda znakovito, Messi je ostao sjediti, ne pridruživši se saigračima pri slavlju.

Argentinac je dvije godine proveo u Parizu, ali odlučio je da napusti Francusku i da razmotri ostale ponude. Za sada je najbliže Saudijskoj Arabiji jer ponuda Al-Hilala je nešto što niko drugi neće moći da isprati, ni Inter Miami, a tek Barcelona ili neki tim u Evropi.

Messi je dao 21 gol i 20 asistencija u 40 nastupa u svim takmičenjima za PSG ove sezone i očito ima još mnogo toga za dati dok se približava svom 36. rođendanu u junu.

Top Komentari

Benz
On bi u Uefaloni igrao i za dzabe.. he he
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi