Ballack vjeruje da je još trebao ostati u Njemačkoj

Legenda tvrdi: "Bellingham je bio zaštićen kao psić, a u Realu to neće biti"

E. Škorić

Bivši njemački reprezentativac Michael Ballack uvjerava da bi engleski veznjak trebao ostati još godinu dana u Bundesligi.

Ako ništa ne pođe po zlu, Bellingham će sljedećih sedmica biti igrač Real Madrida. Engleski veznjak nije mogao pomoći svojoj ekipe u posljednje dvije bundesligaške utakmice zbog problema s koljenom i morao je izvana gledati kako naslov njemačkog prvaka izmiče Borussiji iz ruku.

Englez već ima dogovor s Real Madridom i preostaje samo da se španski klub dogovori s Dortmundom konačan iznos odštete, prije nego će sve postati i službeno.

Jedna od najvećih legendi njemačkog nogometa Michael Ballak vjeruje da bi Bellingham trebao još neko vrijeme ostati u Njemačkoj.

"Njegov odlazak bio bi veliki gubitak za Bundesligu, jer je on jedan od najboljih igrača prvenstva. Još je jako mlad i svakako bi bilo dobro da ostane još koju godinu u Dortmundu kako bi nastavio rasti. Bellinghamova osobnost još je daleko od potpunog razvoja", poručio je Ballack.

Ballack se prisjeća da je vrlo mlad igrač i da mu još treba vremena za učenje. Bivši njemački reprezentativac uvjerava da u Dortmundu još imaju strpljenja s njim, ali da ga u Madridu neće imati kad bude imao nekoliko loših utakmica za redom:

"Bellingham, u Dortmundu je neprikosnoven i svi ga prihvaćaju. Zaštićen je kao psić, čak i ako odigra tri ili četiri loše utakmice zaredom, nešto što ne bi imao u klubu poput Real Madrida i počet će ga brzo kritikovati", zaključio je Ballack.

Bivši njemački prvak s Bayernom htio se osvrnuti na to kako je Dortmund izgubio Bundesligu posljednjeg dana prvenstva.

"Bojim se da će ovo imati dugotrajan učinak na ljude u Dortmundu, posebno psihološki. Finale ove sezone vjerojatno će dugo biti teret za Dortmund. Trebate neke promjene u ekipi da unesete dašak svježine”, završio je Nijemac.

Sebastian Kehl, sportski direktor Dortmunda, komentarisoa je danas više nego vjerovatan odlazak Judea u Real Madrid:

"Mogu reći da će stvari postati jasnije u nadolazećim danima. Jedan od mojih zadataka je da budem spreman na sve. Reagovali bismo u skladu s tim ako Bellingham na kraju ode. Ali do sada se ništa nije dogodilo".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 19-godišnjak će najvjerovatnije potpisati za Real Madrid, a špekuliše se da će Dortmund od njegovog transfera inkasirati oko 100 miliona eura.

Bellingham je u Dortmund stigao na ljeto 2020. godine iz omladinske škole Birminghama za 25 miliona eura i napravio je sjajan potez odlaskom u Njemačku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.