Tuga je ogromna, ali život ide dalje: Borussia završila prvo ljetno pojačanje
FOTO: EPA

Lagano se pripremaju za novu sezonu

Tuga je ogromna, ali život ide dalje: Borussia završila prvo ljetno pojačanje

H. Zilić

Iza Borussie Dortmund je težak vikend. U posljednjem kolu izgubili su titulu u Bundesligi remiziravši sa Mainzom 2:2 u meču gdje im je pobjeda garantovala veiko slavlje i popularnu "salataru".

Emocije se još nisu slegle, tuga je ogromna o Dortmundu, ali život ide dalje i klub već sprema promjene za novu sezonu.

Prema pisanjima tamošnjih medija, Milioneri su dogovorili prvi ljetni transfer.

Novi fudbaler Borussie će biti Ramy Bensebaini (28) kojem ovog ljeta ističe ugovor sa Borussiom Monchengladbach.

Alžirski fudbaler je igrao sjajno za Gladbach i to nije promaklo timu iz Dortmunda.

U minuloj sezoni Bundeslige Bensebaini je na 30 mečeva u svim takmičenjima postigao sedam golova i upisao jednu asistenciju.

Oglasi

U Borussiji će svakako biti i odlazaka ovo ljeto, a jedan izvjestan.

Od kluba se oprostio Raphael Guerreiro. On je u nedjelju imao sastanak sa Edinom Terzićem, Hans-Joachimom Watzkeom i Sebastianom Kehlom.

Pozdravili su se, a Guerreiro će sada imati oproštajni ručak sa ostatkom tima i napušta Dortmund. Njegovi agenti već uveliko rade na novom klubu i novom izazovu, te je ponuđen Atletico Madridu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Portugalac koji ima 29 godina u Borussiju je došao 2016. godine iz Lorienta, a za njemačkog velikana odigrao je 162 utakmice i postigao 30 golova.

Ove sezone igrao je bitnu ulogu te je imao 27 bundesligaških nastupa uz četiri gola i 12 asistencija, dok je u Ligi prvaka imao šest nastupa uz dva gola i jednu asistenciju. Njemu ugovor ističe krajem juna i tako kao slobodan igrač od 1. jula prelazi u drugi klub.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi