Internetom kruži provokativna fotografija zvijezde Bayerna: Na meti su dvojica sjajnih fudbalera

Koga to ismijava Serge Gnabry?

Internetom kruži provokativna fotografija zvijezde Bayerna: Na meti su dvojica sjajnih fudbalera

A. Čaušević

Fudbaler Bayerna, Serge Gnabry, od nedjelje je omražen lik kod dvojice fudbalera. Taj koji ga je uvalio u problem bio je njegov klupski saigrač Leon Goretzka.

Bayern je u subotu po 11. put u nizu postao prvak Njemačke nakon što je na jedvite jade pobijedio Koln, a Borussija Dortmund je odigrala neriješeno sa Mainzom. Bilo je 2:2.

Nedjeljna proslava nije mogla proteći bez provokacija Bayernovih igrača na račun rivala iz Borussije, a otrovnu strijelicu uputio je Gnabry i to krivicom Goretzke.

Gnabry je na fotogafija držao lijevo oko zatvoreno, a oko desnog otvorenog oka je držao kažiprst i palac, dok je lijevom rukom pokazivao prema kameri.

Gestikulaciju Gnabryja mnogi su shvatili kao provokaciju

Jasan je to provokacija na račun dvije druge zvijezde Bundeslige, Karima Adeyemija iz Borussije Dortmund te Dominika Szoboszlaija iz Bayer Leverkusena.

Inače, fotografija koju je objavio Goretzka je ubrzo izbrisana, ali su je određeni korisnici na interenetu svejedno uspjeli spasiti.

Oglasi

Radi se o potezu iz anime serije, odnosno poznatih japanskih crtića u kojim očigledno uživaju 22-godišnji Mađar i 21-godišnji Nijemac.

Njih dvojica su veliki prijatelji iz vremena kada su igrali bili saigrači, a nakon što je u 33. kolu zabio Bayernu Szoboszlai je slavio sa istim gestom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jasno je da je ta poruka bila upućena Adeyemiju koji je sa Borussijom u posljednjem kolu trebao potvrditi titulu prvaka Njemačke.

Međutim, Žuto-crni nisu uspjeli. Bayern je po 11. put postao prvak, a igračima Borussije sada ne preostaje ništa drugo nego da šute i trpe provokacije iz Bavarske.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Inače za informaciju, Szoboszlai igra za RB Leipzig!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi