Mateo Kovačić seli

Počeli pregovori za jedan od najvećih transfera u Premiershipu

Edmir Škorić

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić (29) će sasvim sigurno napustiti Chelsea na kraju ove sezone, a za sada postoje konkretni pregovori s klubom iz Manchestera.

Kovačić je godinama jedan od zapaženijih veznjaka u Evropi i nastupima za Hrvatsku i Chelsea stekao je veliku reputaciju, te ima priliku da ostvari transfer karijere ovog ljeta.

Nakon pet godina boravka u Londonu, odlučio je da ide. Plavci su spremni da ga prodaju godinu dana prije isteka ugovora, a postoje tri kluba koja ga žele. To su United i City, te njemački Bayern.

Transfer guru i proslavljeni novinar Fabrizio Romano donosi ekskluzivnu informaciju koja kaže da su otvoreni konkretni pregovori između Manchester Cityja, Chesleaja i naravno igračevih zastupnika.

Chelsea je spreman da proda Kovačića, koji bi ujedno mogao da dođe kao zamjena za Ilkayja Gundogana u veznom redu engleskog prvaka i finaliste ovogodišnje Lige prvaka.

Mauricio Pochettino je stigao na klupu Chelseaja i ima određene zamisli, a dosta igrača ima na poziciji veznog i morat će neke da pusti.

Nije za sada poznato koliko bi iznio transfer Kovačića, ali navodi se da bi ponuda od oko 40 miliona eura zadovoljila apetite londonske momčadi, s obzirom da Kova ulazi u posljednju godinu ugovora.

Bivši igrač Dinama, Intera i Real Madrida ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 37 utakmica i postigao dva gola uz dvije asistencije.

S Chelseajem je u proteklih pet godina osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, Evropsku ligu, dok je kao igrač Reala bio prvak Španije, te čak tri puta osvajao Ligu prvaka, kao i dva puta Svjetsko prvenstvo za klubove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba naglasiti da je bio viceprvak svijeta s Hrvatskom 2018. godine i da je triput osvajao naslov prvaka Hrvatske, naravno kao igrač Dinama iz Zagreba, a sa Modrima ima i dva osvojena Kupa.

Kada se pogleda njegova igračka biografija, zaista je imao karijeru kakvi mnogi i veći nogometaši mogu samo da sanjaju, a transfer u City biće kruna svega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.