Fred će dobiti zabranjeni obrok za nagradu ako Manchester United pobijedi Manchester City

Crveni vragovi žele trofej

Fred će dobiti zabranjeni obrok za nagradu ako Manchester United pobijedi Manchester City

E. Škorić

Manchester United susreće se s Manchester Cityjem u finalu FA kupa u subotu. Crveni vragovi žele osvajanjem trofeja okončati sezonu, a istovremeno spriječiti gradske rivale da osvoje tripletu.

Unitedov veznjak Fred uživa u prilici da se suoči sa Cityjem na Wembleyju, a uostalom ima dodatni motiv - ako njegov tim pobijedi i osvoji FA kup, Brazilac će moći da jede koliko god želi obroka koji mu je inače zabranjen tokom sezone.

Na pitanje FourFourTwo magazina s kojim bi obrokom proslavio da Manchester United pobijedi City, Fred je odgovorio:

"Postoji toliko mnogo obroka koje volim, ali moram izbjegavati tokom sezone. Znam da moram da pazim na sebe i na ishranu, posebno kada ulazimo u završni dio sezone i kada igramo svaka tri dana. Moram dobro jesti i odmoriti se, inače će to utjecati na ono što radim na terenu. Ipak sam veliki ljubitelj hamburgera. To je jedan od mojih užitaka za vrijeme odmora i praznika. Ako pobijedimo City, biću slobodan da jedem koliko god želim hamburgera, hvala Bogu!", poručio je Fred.

Unatoč tome što je upisao 55 nastupa, od toga je samo 22 nastupio kao startni igrač, dok je u daljnjih šest navrata bio neiskorištena zamjena. U Premier ligi, Erik ten Hag je samo 12 puta odabrao Freda od početka.

"Predstava kluba bila je dobra, ali kao igrači sanjamo velike snove i uvijek težimo osvajanju važnih trofeja", objašnjava Fred. "Znamo da su prošle sezone naši rezultati bili daleko od onoga što smo željeli. Ova sezona je bila puno bolja: osvojili smo Liga kup, u finalu smo FA kupa i borili smo se za prva četiri u Premier ligi", dodaje.

Oglasi

"Svjesni smo da smo mogli otići dalje u Evropskoj ligi (United je izgubio ukupnim rezultatom 5:2 od Seville u četvrtfinalu), ali, kad se sve uzme u obzir, bio sam zadovoljan našom sezonom. Nakon godina rekonstrukcija, naša ekipa je sada na pravom putu", istakao je veznjak Uniteda.

"Što se tiče vlastitog učinka, vjerujem da sam igrao dobro, iako bih volio da sam imao više minuta na terenu. Kad god sam bio na terenu, mislim da sam isporučio ono što se od mene očekivalo i pomogao momčadi da uspije", zaključio je Fred.

30-godišnji reprezentativac Brazila je u Manchesteru od 2018. godine, kada je stigao iz ukrajinskog Šahtara, a bio je još član brazilskog Internacionala.

Ove sezone je u Premier ligi upisao 35 nastupa i postigao dva gola uz dvije asistencije, dok je u Evropskoj ligi na devet nastupa postigao gol uz asistenciju, a ima i dva gola uz dvije asistencije u FA kupu, te mu svakako pripadaju zasluge za izboreno finale.

Finale je na programu u subotu od 16 sati, sedam dana kasnije Građani će igrati protiv Intera za prvi i historijski naslov Lige prvaka u Istanbulu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi