Argentinac uskoro mora odlučiti

Katalonci imaju paklen plan: Messi će potpisati za novi klub, a zatim na posudbu u Barcelonu?

Samir Mlaćo
Odlazak Lionela Messija iz PSG-a čini se kao završena stvar.

Messi ima mnogo ponuda, a najviše se priča o povratku u Barcelonu, što je velika želja čelnika kluba i navijača.

Ipak, Barcelona je u finansijskim problemima i teško je to sada ostvarivo, no čelnici katalonskog giganta imaju pomalo nevjerovatan plan.

Barcelona mora ispoštovati stroga pravila La lige za registraciju igrača, te financijski fair play, a Messi bi potpisao za Inter Miami, koji je u vlasništvu Davida Beckhama.

Zatim bi stigao u Barcelonu na posudbu dugu 18 mjeseci.

Messi bi tako zaigrao ponovo za Barcelonu, borio se za trofeje, a zatim se vratio u MLS.

Jak konkurent Barceloni u borbi za napadača je Al-Hilal. Saudijci nogometašu nude astronomskih 500 miliona eura za godinu igranja. Osim toga, klub pokušava potpisati ugovor sa Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom, Messijevim prijateljima, kako bi ga uvjerili u transfer. Čak je i nogometašev otac bio spreman pristati na Al-Hilalovu ponudu.

Međutim, kako prenosi "Diario Ole", sam Messi izrazio je drugačije mišljenje o tome. Želio bi odbiti ponudu Saudijaca, uvjeravajući da je klub u nekonkurentnoj ligi.

Messi je bio prvak Fracnuske sa Parižanima, ali nije imao baš dobar odnos sa klubom i navijačima u posljednje vrijeme i zaželio je da ode po isteku ugovora.

Messi je ove sezone upisao 40 nastupa, zabio 21 gol i upisao 20 asistencija. Takmičenje je završio s naslovom prvaka Francuske na svom kontu.

PSG je prije par dana sve iznenadio objavom u kojoj Messi promoviše dres za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Parižani su iskoristili argentinskog čarobnjaka uz ostale zvijezde kao promotore za novi dres koji stiže za sezonu 2023/2024 i iznenadili su mnoge. Odmah je to izazvalo oblak sumnje u sve priče o odlasku, no to bi trebalo da je gotova stvar.

Ako nisu imali dozvolu da njegovo ime koriste u promotivne svrhe za novu sezonu, Messi će sigurno reagovati nakon ovog snimka jer on u narednoj sezoni neće imati nikave veze s klubom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.