Imao četiri ponude: Lionel Messi će u narednim satima objaviti ime novog kluba 

Katalonci tvrde

Imao četiri ponude: Lionel Messi će u narednim satima objaviti ime novog kluba 

E. Škorić

Saga o nastavku karijere Lionela Messija bliži se kraju i jedan od najboljih nogometaša svih vremena ubrzo će saopćiti ime novog kluba.

Već sedmicama čitamo i slušamo o Messijevoj budućnosti. Postalo je jasno da napušta PSG s kojim ima ugovor do 30. juna 2023. godine, a na njegovu adresu stiglo je nekoliko bogatih ponuda.

Nekoliko momčadi, uključujući njegov bivši klub Barcelonu i Al-Hilal iz Saudijske Arabije, žele iskoristiti mogućnost besplatnog dovođenja.

Kako javljaju novinari katalonskog Sporta, Messi je blizu donošenja konačne odluke o budućem poslodavcu - ona bi se trebala dogoditi u sljedećih nekoliko sati. S druge strane, Argentinac će čekati službenu objavu još nekoliko dana.

"Odluka je na pomolu. Nogometaš ne želi da njegov sljedeći korak u karijeri postane serijal", objavio je Sport.

Prema pisanju Katalonaca, Messi ima četiri ponude na stolu. Prva dolazi iz Barcelone. Međutim, na putu transferu stoji La Liga, koja još nije prihvatila proračunske planove španskog prvaka. Mediji javljaju da Katalonci već imaju spremno rješenje ako im čelnici La Lige odbiju dokumente.

Oglasi

Navodno su spremni žrtvovati Raphinhu. Odlazak Brazilca omogućio bi postizanje konačnog dogovora – s jedne strane bi klub amortizirao dio ugovora, a s druge strane bi dobio potrebna sredstva za Messijev povratak.

Jak konkurent Barceloni u borbi za napadača je Al-Hilal. Saudijci nogometašu nude astronomskih 500 miliona eura za godinu igranja. Osim toga, klub pokušava potpisati ugovor sa Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom, Messijevim prijateljima, kako bi ga uvjerili u transfer. Čak je i nogometašev otac bio spreman pristati na Al-Hilalovu ponudu. Međutim, kako prenosi "Diario Ole", sam Messi izrazio je drugačije mišljenje o tome. Želio bi odbiti ponudu Saudijaca, uvjeravajući da je klub u nekonkurentnoj ligi.

Ipak, Messi može promijeniti sredinu i otići iz Evrope jer na stolu ima i ponudu Inter Miamija. U prilog ovom prijedlogu ide i mogućnost života u Americi, o čemu je napadač sanjao u prošlosti. S druge strane, posljednja, četvrta ponuda koju je Messi dobio je od PSG-a. Francuzi se i dalje bore da zadrže igrača, ali prema mišljenju novinara Sporta, sadašnji njegov klub ima najmanje šanse za uspjeh.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je bio prvak Fracnuske sa Parižanima, ali nije imao baš dobar odnos sa klubom i navijačima u posljednje vrijeme i zaželio je da ode po isteku ugovora.

Messi je ove sezone upisao 40 nastupa, zabio 21 gol i upisao 20 asistencija. Takmičenje je završio s naslovom prvaka Francuske na svom kontu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi