Zvanične objave u narednim danima

Zeljković tek potpisao, a Sarajevo dogovorilo još dva velika pojačanja! · Saznajemo

Endin Čaušević

Elvir Duraković je odličnim igrama u dresu Igmana postao jedan od najtraženijih igrača u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Još prije završetka sezone uspostavljeni su kontakti s Borcem, no čini se da je ovaj lijevi bek dobio i primamljiviju ponudu i to od Sarajeva koje je pored Durakovića čini se završilo dolazak i Aleksandra Vukotića.

Igman je prošlog vikenda uspio da izbori opstanak u Premijer ligi, ali jasno je da će klub iz Konjica teško ovog ljeta uspjeti zadržati jednog od najboljih igrača, a to je svakako Elvir Duraković.

Oaj 23-godišnji Bugojanac oduševio je igrama u minuloj sezoni i na sebe je skrenuo pažnju, a nagrađen je i pozivom Faruka Hadžibegića jer se našao na širem spisku reprezentacija Bosne i Hercegovine pred mečeve protiv Portugala i Luksemburga.

Prije nekoliko dana objavili smo da se bh. premijerligaši interesuju za potpis Durakovića, a pored Sarajeva u borbu za njegov dolazak pokazao je i banjalučki Borac.

Međutim, kako saznajemo iz izvora bliskih igraču Duraković se nalazi pred potpisom za Sarajevo i ovaj transfer je pred samom realizacijom. Bordo klub je uspio da nadmaši ponudu Borca, a Durakovića ćemo kako stvari stoje od nove sezone gledati u dresu Sarajeva.

Sigurno je da će Duraković biti veliko pojačanje za Sarajevo, a iako je imao ponuda i iz inostranstva odlučio je očito ostati u najjačem rangu bh. fudbala barem još jednu sezonu.

Elvir Duraković FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

14 nastupa
7 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Također, čini se da Duraković neće biti jedino pojačanje koje će u narednom danima biti predstavljeno u klubu s Koševa.

U narednim danima novi član Sarajeva će najvjerovatnije postati i Aleksandar Vukotić koji je kako saznajemo dogovorio sve uslove s bordo klubom.

Vukotić u Sarajevo stiži nakon što je pet godina proveo u Belgiji gdje je nastupao za SK Beveren s kojim je imao ugovor do kraja ove sezone. Nekoliko puta bio je blizu potpisa za Sarajevo, a čini se da su čelnici kluba s Koševa konačno uspjeli da završe njegov dolazak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 27-godišnji defanzivac je već nastupao u Premijer ligi s dosta uspjeha u dresu Krupe u kojoj je igrao tri sezone i pružao je odlične partije. Prije toga u Srbiji je još igrao za Slogu Kraljevo i Dolina Padina.

Sarajevo je danas potvrdilo i dolazak Samira Zeljkovića, a sigurno je da će potpisi Durakovića i Vukotića biti dodatna velika pojačanja za odbranu bordo tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti